האם אלפי העובדים יינצלו? בית המשפט המחוזי בלוד הוציא הבוקר (שני) צו הקפאת הליכים לרשת מגה ל-30 יום. המשמעות: במהלך החודש הקרוב ימונה לחברה נאמן, הספקים לא יוכלו לדרוש את כספם וייעשה ניסיון לאתר קונה לרשת. בתוך כך, השביתו העובדים את כל סניפי הרשת ברחבי הארץ.

רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק

השופט בדיון, אילן שילה, מינה שלושה נאמנים: רואה החשבון גבי טרבלסי, עורך הדין אהוד גינדס ועורך הדין אמיר ברטוב. תפקידם הוא לשקם את החברה ולהביא למכירתה, כיחידה אחת או בחלקים של סניפים. עם זאת הבהיר שילה כי על הנאמנים לשים נגד עיניהם את שימור מקום העבודה של העובדים. בנוסף האריך בית המשפט את הצו שניתן אתמול בדבר אי פירעון של ערבויות בנקאיות שהוצאו לבקשת החברה. הנאמנים יגישו תוכנית הפעלה תוך שבעה ימים, וידווחו לביהמ"ש בדבר פעילותם בתקופה זו.

מחוץ לבית המשפט הפגינו עשרות עובדי מגה בקריאה לבית המשפט לאשר את המהלך. צו הקפאת ההליכים צפוי לספק לחברה אוויר נוסף לנשימה ולהבטיח את העסקתם של העובדים לפחות לזמן הקרוב. העובדים מקווים כי במהלך החודש יימצא קונה שירכוש את הרשת - יחד עם אתם.

עובדי מגה מוחים, הבוקר (צילום: חדשות 2)
עובדי מגה מוחים, הבוקר|צילום: חדשות 2

אם לא יימצא בזמן הקרוב קונה שיהיה מעוניין לרכוש את הרשת כולה אלא רק את חלקה, יעברו העובדים לחברות אחרות אך ככל הנראה תנאיהם הנוכחיים לא יישמרו. לפי ההערכות במקרה כזה של פירוק הרשת רבים מבין 3,500 העובדים יפוטרו.

"התחושות הבוקר מעורבות וקשות", אמר יו"ר ועד עובדי מגה אייל אלי שהשתתף בהפגנה. "הגענו למעמד הלא נעים הזה אך אנחנו מקווים שכבוד השופט ימנה נאמן שיפעיל את החברה החל ממחר בבוקר. בקופה של מגה יש מספיק מזומנים כדי להפעיל את הרשת. אנחנו מקווים לצאת מפה עם בשורה כי אנחנו רוצים להתפרנס בכבוד".

"נחזור בשלישי". כל הסיניפים הושבתו|צילום: חדשות 2

בתוך כך, יקיים מחר שר האוצר משה כחלון פגישה עם אייל. מטרת הפגישה "להקשיב לעובדים ולבדוק כיצד ניתן לסייע להם בתקופה קשה ומורכבת זו", כך נכתב בהודעת השר. בנוסף נכתב כי "שר האוצר מבקש לבחון את ההשלכות הצפויות על ענף הקמעונאות בישראל".

לפי שעה לא מתכנן כחלון להיפגש עם הנהלת מגה או נציגי הבעלים - אלון רבוע כחול. לא ברור מה מטרת הפגישה עם אייל ואילו צעדים מתכוון השר לנקוט כדי לחלץ את מגה מהמשבר.