הצצה לתלוש המשכורת של רוקחים: זה מקצוע שמצריך אחריות גדולה וידע נרחב ושהשכר תמורתו נחשב מכובד, אלא שגם בו קיימים פערים בין הפריפריה למרכז ובין גברים לנשים. בסדרת כתבות חדשה של החדשות online ואתר AllJobs, נספק מדי שבוע הצצה לתלוש שכר של עובד במקצוע אחר, ולנתונים שמצביעים על פערים בין המינים ובין הפריפריה למרכז. פרק 6: רוקחים

כמה מרוויחים מהנדסי תוכנה?
כמה מרוויחים עורכי דין?
כמה מרוויחים עובדי שירות לקוחות?
כמה מרוויחים קופאים וקופאיות?
כמה מרוויחים עובדים סוציאליים?

מנתוני מיזם "כמה אתם שווים" - מתחם השכר של AllJobs, בו השתתפו כבר למעלה מ-270 אלף גולשים, עולה כי השכר הממוצע (ברוטו) לרוקחים הוא כ-12,430 שקלים בחודש. גם במקצוע הזה, כמעט כמו בכל מקצוע במשק - קיימים פערי שכר בין גברים לנשים, אם כי מהנתונים עולה שהם אינם גדולים: רוקח ירוויח בממוצע 12,720 שקלים ורוקחת תרוויח 12,250 שקלים בממוצע בחודש.

גם אזור העבודה משפיע על גובה השכר. המשכורת של רוקחים באזור המרכז נחשבת לגבוהה ביותר - 13,170 שקלים בממוצע. באזור השפלה ישתכרו רוקחים 13,100 שקלים, בשרון - 12,490 שקלים בחודש, באזור ירושלים 12,240 שקלים בדרום 11,910 שקלים ובצפון 11,070 שקלים.

מספר המשרות המוצעות יורד, הביקוש לעבוד בתחום עולה

וכמה תרוויחו במקצוע הזה ככל שתצברו בו ותק? בשנה הראשונה תרוויחו בממוצע כ-9,940 שקלים, בין שנתיים ל-4 שנות ותק כרוקחים יניבו כ-11,750 שקלים בחודש, בין 5 ל-8 שנות ותק יקפיצו את השכר הממוצע ל-13,280 שקלים ומעל 9 שנות ותק במקצוע הזה שוות כ-13,870 שקלים בממוצע בחודש.

יותר מועמדים על כל משרת רוקח (צילום: רויטרס, חדשות)
יותר מועמדים על כל משרת רוקח|צילום: רויטרס, חדשות

בשנים האחרונות רואים ירידה משמעותית במספר המשרות המוצעות בתפקיד זה: מ-1,920 ב-2014 ל-1,524 בלבד בשנה שעברה. עם זאת, חלה עלייה במספר המועמדים על כל משרת רוקח או רוקחת: 9 בהשוואה ל-5, לפני 3 שנים.

בישראל קיימים כיום מספר סוגי רוקחות, ובהתאם אליהם מוגדרים תחומי אחריותו של הרוקח: רוקח קהילתי, המנפק תרופות בבתי המרקחת ונותן הוראות שימוש. מנהל בית המרקחת הוא הרוקח האחראי; רוקח תעשייתי - עובד בחברות לייצור תרופות ומשתתף בתהליכי המחקר, הייצור והפיתוח; רוקח קליני - בעל תואר שני. עובד בקופות החולים או בבתי חולים כחלק מהצוות הטיפולי במוסד, ומייעץ לגבי הטיפול התרופתי לחולה.

"הרוקח הוא בעל ידע רחב בכל נושאי המינון, אופן הנטילה וההשפעה של תרופות, וכן בכל הקשור ליחסי הגומלין בין תרופות שונות. רישיון רוקחות של משרד הבריאות מוענק לרוקח לאחר סיום הלימודים ותקופת ההתמחות הנדרשת בחוק",  אומרת עינב בוימפלד, מנהלת תוכן ומחקר ב-AllJobs.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו