"אורות מרצדים בסגנון דיסקוטק מחליפים צבעים בתוך דירות התושבים", כך מתארים דיירים ברמת גן את חייהם מאז הוצב שלט חוצות אלקטרוני גדול על גשר "היהלום" בקרבת ביתם. הגשר חוצה את רחוב ז'בוטינסקי סמוך למתחם הבורסה בעיר והשלט שמוצב עליו מקבל את פניהם של כל מי שיוצאים או נכנסים לתל אביב מכיוון רמת גן.

מפסק דין שניתן לאחרונה בבית המשפט לעניינים מנהליים בתל אביב, עולה כי שישה דיירים המתגוררים בסמוך לגשר נאבקים מזה כמה שנים נגד העירייה בשל שלט פרסום אלקטרוני שהותקן ביוני 2021. לטענת הדיירים, האור הבוהק מהשלט חודר לדירותיהם ופוגע באיכות חייהם. "לא ניתן לשבת בסלון ללא אורות חודרים, לא ניתן לראות טלוויזיה, לא ניתן להחשיך את הדירה ללא הסטת וילונות הרמטית", טענו העותרים בפני בית המשפט.

בעקבות פניית התושבים ימים ספורים לאחר התקנת השלט קבעה ועדת השילוט של העירייה ביולי 2021 כי "באחריות המבקש להבטיח כי בכל מקרה לא תהיה חדירת אור לדירות מגורים בסביבה". העירייה אף הבטיחה כי אם יימצא שהשלט מהווה הפרעה, יבוטל הרישיון או יידרשו פתרונות מחמירים יותר.

התושבים טוענים כי בסוף אותה שנה הושגה הבנה עם העירייה כי השלט לא יופעל בין השעות 23:00 בערב ל-07:00 בבוקר - אך הסכמה זו לא יושמה. בעקבות הליכים שהגישו התושבים, בדצמבר האחרון החליטה ועדת השילוט העירונית מחדש על הגבלת שעות הפעילות: להפחית את עוצמת התאורה ל-1% בשעות החשכה, לדאוג למעברים רכים בין תמונות ולהפסיק את פעילות השלט לחלוטין בין השעות 23:00 ל-7:00.

אך גם לאחר החלטה זו, טענו הדיירים כי המטרד נמשך. השופט ארז יקואל קבע עתה בפסק דינו כי החלטת העירייה התבססה על חוות דעת תיאורטית, מבלי לבדוק בפועל את מצב הדירות לאחר יישום ההגבלות החדשות.

ביהמ"ש הורה על בדיקה נוספת

בית המשפט קיבל חלקית את עתירת הדיירים והחזיר את הנושא לפתחה של העירייה. לפי פסק הדין, "ההחלטה החדשה ניתנה על בסיס תיאורטי-עיוני... אלא שהעירייה לא נתנה דעתה לטענות העותרים על המצב בשטח בפועל". השופט קבע כי על העירייה "להתרשם בפועל מחדירה של אור לדירות המגורים" באופן שיתאים להחלטותיה הקודמות משנת 2021. כמו כן, עליה לפקח שהמגבלות אכן מיושמות בפועל.

בית המשפט דחה את הפתרון שהוצע על ידי מהנדסת העיר לסגור תריסים, וקבע: "הגפת התריסים בביתם על מנת לצמצם את השפעת המטרד אינה בגדר ראשיתו של פתרון ראוי... אין מקום לגזור על העותרים לחיות בבתיהם עם תריסים מוגפים".

השופט ציין בפסק דינו כי בדיקת המומחית מטעם העירייה מדדה עוצמת תאורה של 5%, כשהדרישה באותה עת הייתה להארה בעוצמה של 2% בלבד - עובדה המעידה על בעיות באכיפת ההנחיות.

העירייה נדרשת לקבל החלטה חדשה בתוך 45 ימים, לאחר בדיקה מעשית של המצב בדירות הדיירים, ותוך הגדרה ברורה כיצד תפקח על יישום ההגבלות.