בסך הכל 6 מ"ר, אבל המרפסת של משפחת שטאוב ממלאת את שעות היום והערב של כל המשפחה – אבא נתנאל, סטודנט לאדריכלות, אמא פסיכולוגית ושלושה קטנים בני 7, 5 ושנה. השטאובים, בני 35, מתגוררים באזור עירוני צפוף ברמת גן ובביתם מרפסת קטנה במיוחד שרצו להחליף בה הכל. מהקירות שנותרו עם טיח לא גמור ועד קונסטרוקציות המתכת ששימשו אותם לסוכה תחת כיפת השמיים. במקומם יצרו פינת חמד מלאת צמחים עם פרגולת עץ גבוהה, חיפוי קיר, מוטות במבוק עבים, רצפת דשא סינתטי וערסלים לכולם.

הם מתגוררים בדירה כבר עשר שנים, מילאו את המרפסת בצמחים עד כמה שיכלו, אבל לא השתמשו בה הרבה. כששטאוב רצה להחליף את קורות המתכת, הוא חשב על סוכת גפנים שתתלפף ותמלא את הפרגולה שיבנה. "צמחייה מצלה משמש ומגנה מגשם, אבל כשמדובר בסוכת גפנים, היא תהיה צפופה מדי ולא תתאים כסוכה כשרה, ואצטרך לגזום את כל מה שגדל כדי שיהיה אפשר לראות דרכה את הכוכבים", הוא מסביר. הוא חתך החלק העליון של הקורות ועל המוטות שנותרו השחיל ענפי בקבוק עבים, אליהם חיבר קורות עץ. כך יצר את פרגולת העץ בגובה 3 מטרים, והוא מתכנן לשלשל מהתקרה עציצים.

את הקיר כיסה במרבד דשא סינתטי, והחביא מתחתיו צנרת להשקיה וכבלי חשמל. מעל הדשא קיבע מוטות עץ אחדים, כבסיס לחיפוי מלא ממוטות נוספים שרכש. את הרווחים בין המוטות השאיר רחבים בכוונה, כדי שיהיה מקום לתלות בהם עציצים מגובה 1.90 מטר שלא יפריעו להתנהלות במרחב המצומצם. "חיפוי הקיר הוא עבודה קלה מאוד, לתכנן, למדוד ולחבר עם אקדח מסמרים. התקנתי מוט עץ אחד, יצרתי רווחים ועליהם מוטות עליונים. על כולם מרחתי לכה". הוא הוסיף שרשראות ברזל כדי לתלות עציצים מחוץ למרפסת ("הם תלויים כלפי חוץ, כי אין מקום") וצמחים מטפסים. כדי לא לחסום את שטח הרצפה הקטן (1X4.5 מטר) הניח בפינות המרפסת עציצים של צמחי תבלין כמו נענע ורוזמרין.

הוא משריש הרבה צמחים, למשל בטטה, עגבניות שרי ופיקוס, ומגדל בת שבע וקקטוסים שיצרף למרפסת בהמשך, כשיעשה להם מקום, וסך הכל יש לו כ-20 מיני צמחים. הערסלים תלויים על הקורות, וכשצריך לפנות אותם, מגלגלים את השרשאות. לשולחן אין מקום אבל שטאוב מתכנן להוסיף בר על המעקה.
שטאוב מעיד על עצמו כמי שאוהב עבודות כפיים, ולמרות החשש מפרויקט המרפסת החליט כי המחירים בשוק לא הגיוניים ולכן יעשה זאת במו ידיו. "מה שעלה לי בסך הכל 3,000 שקלים, חומרים ועבודה, היה עולה לי אצל איש מקצוע לפחות 15 אלף שקלים, לפי חישוב שכר יומי שלו ושל השוליה במשך שלושה ימי עבודה". הוא אומנם לא התנסה קודם לכן בעבודות מהסוג הזה, אבל נהנה מקניית כלי העבודה, כל פעם לפי מה שנדרש לו, מהלמידה העצמית ומההנאה שגרם למשפחתו בסופו של דבר. "זה התחיל ממשיכה אישית לצמחייה וחלום על ערסלים שישמשו אותנו למנוחה בסוף היום. היום הילדים משוגעים על זה. הם יוצאים לערסלים בבוקר, יושבים עליהם עם ספרי קריאה ומנשנשים עוגיות". ולא רק עוגיות הם מנשנשים להנאתם אלא גם את פירות הגינה הקטנה שיצר – פלפלים, מלפפונים ועגבניות שרי.

הוא אישית לומד במרפסת את הלימוד היומי שלו כאדם דתי, ואשתו משוחחת עם המטופלים שלה, נטענת מהצמחייה במיוחד בתקופה האחרונה שבה נחשבה כעובדת חיונית. הם קוראים למקום "פינת ההטענה", שם הם נושמים, שומעים ציפורים, נהנים מריחות הפרחים וגם אוכלים. למי שתוהה לגבי הפרטיות במרפסת בשכונה הצפופה, הוא מסביר: "מעשית אנחנו עורפיים ופונים לחדרי אמבטיה וחדרי שינה שסגורים רוב הזמן. הצמחייה הגבוהה מטשטשת את הנעשה במרפסת והפרטיות חלקית, אבל מספיקה".

על שדרוג המרפסת עבד במשך חודשיים, כשהתפנה לכך. "המרפסת 'וואו'. יש דברים שרציתי ולא יכולתי לעשות, אבל אני בעצמי לא מאמין שזה מה שיצא. יש לנו המון חוויות במרפסת, והפידבקים המחמיאים שאנחנו מקבלים מהאורחים יוצרים תחושה שהצלחנו ליצור משהו יפה. אומרים לי אפילו שבאזור מגורים זול יחסית הצלחתי להעלות את ערך הדירה במאה אלף שקל. כולם רוצים לשבת רק בחוץ". למי שמקבל חשק לעשות דבר דומה, הוא מציע: "תנסו, תזרמו. אל תחשבו על המושלם. תתחילו מקטן, תראו שזה יפה ושאתם אוהבים, ותמשיכו הלאה. תבחרו צמחים שאתם אוהבים וקל לגדל אותם, למשל קקטוסים או פרחים עונתיים שלא צריך להשקיע בהם לטווח הארוך. מניסיון, מי שמתחיל כבר לא יכול להפסיק".

מחירים לדוגמה:
במבוק 4.5 מטר מ"צוות גדרון" בסגולה ו"וידר הכול לגינה" בכפר קאסם – 1,000 שקלים
צמחים במשתלה מאלפי מנשה – 4 ב-100 שקלים
דשא סינתטי מ"וידר" – 500 שקלים
ערסלים קטנים ממושב ליד נתב"ג - 250 שקלים לאחד
ערסל גדול - 1,200 שקלים
