על אף החורף היבש והחם, השנה לא כיכבו על המרקע פרסומות "ישראל מתייבשת", ואפילו לא הנחיות מיוחדות לציבור לחסוך במים. אז למה לא נכנסנו לפאניקה? במילה אחת - התפלה. בישראל פועלים היום חמישה מתקני התפלה והמים שהם מספקים משמשים את ישראל ואת ירדן, אך זה לא מספיק. מחר (שני) תגיע לאישורה של הוועדה לתשתיות לאומיות הצעה להקמת מתקן ההתפלה הגדול ביותר שתוכנן בישראל, בעמק חפר.
המתקן, שצפוי להיחנך בעוד כשמונה שנים, יספק ביטחון באספקת המים למשק הישראלי ויגדיל את כמות המים שתועבר לירדן פי 4. במקום 50 מיליון המ"ק שמוזרמים היום בשנה לשכנתנו, יוזרמו 200 מיליון מ"ק מדי שנה.
ההצעה שבה ידונו מחר בוועדה תאפשר את הקמת המתקן, ואת המתקנים והתשתיות הנלווים שנדרשים להפעלתו. כמו כן, ידונו בוועדה באפשרויות לחיבורו למרכז הארץ וכן חיבורו למוביל הארצי. בדצמבר האחרון השיקו חברת מקורות ורשות המים מערכת להולכת מים חדשה שתזרים מי ים מותפלים מהים התיכון ועד לכנרת בהתאם לצרכים, בעלות של כמיליארד שקלים. המערכת הזו אמורה לשמור על מפלס הכנרת בגובה בריא בשנות בצורת ולשמור על היכולת לספק מים מהכנרת לירדן.
היום פועלים ברחבי הארץ חמישה מתקני התפלת מים: בחדרה, בשורק, בפלמחים, באשדוד ובאשקלון. במקביל, שני מתקני התפלה גדולים נוספים נמצאים בשלבי תכנון והקמה מתקדמים. הכול, במטרה לעמוד בתכנית האסטרטגית למשק המים 2030. המטרה היא כי היקף מי הים המותפלים יעמוד על כ-1,200 מליוני מטר מעוקב בשנה.