הצצה לתלוש המשכורת של מומחי אבטחת מידע: בעידן שבו הולכות ומתגברות מתקפות הסייבר, אין כמעט גוף גדול שלא מחפש דרכים להגן על המידע שברשותו - וכאן נכנסים לתמונה מומחי אבטחת המידע, שהביקוש אליהם הולך ועולה. בסדרת כתבות של החדשות online ואתר AllJobs, נספק מדי שבוע הצצה לתלוש שכר של עובד במקצוע אחר, ולנתונים שמצביעים על פערים בין המינים ובין הפריפריה למרכז. פרק 23: מומחי אבטחת מידע
כמה מרוויחים מהנדסי תוכנה?
כמה מרוויחים עורכי דין?
כמה מרוויחים עובדי שירות לקוחות?
כמה מרוויחים קופאים וקופאיות?
כמה מרוויחים עובדים סוציאליים?
כמה מרוויחים רוקחים?
כמה מרוויחים מהנדסי חשמל ואלקטרוניקה?
כמה מרוויחים מנהלי שיווק?
כמה מרוויחים מנהלי רשתות חברתיות?
כמה מרוויחים רואי חשבון?
כמה מרוויחים אדריכלים?
כמה מרוויחים גרפיקאים?
כמה מרוויחים מאבטחים?
כמה מרוויחים מעצבי UX/UI?
כמה מרוויחים הנדסאי בניין?
כמה מרוויחים מדריכי ספורט?
כמה מרוויחים פיזיותרפיסטים?
כמה מרוויחים עורכי וידאו?
כמה מרוויחים מתווכי נדל"ן?
כמה מרוויחים קונדיטורים?
כמה מרוויחים יחצנים ודוברים?
כמה מרוויחים שליחים?
מנתוני מיזם "כמה אתם שווים" - מתחם השכר של AllJobs, בו השתתפו למעלה מ-300 אלף גולשים, עולה כי השכר הממוצע (ברוטו) למומחה אבטחת מידע הוא 16,070 שקלים בחודש. גם במקצוע הזה קיימים פערי שכר בין גברים לנשים - ובמקרה זה הפערים גדולים מאוד: בעוד שמומחה גבר ירוויח 16,480 שקלים בממוצע, מומחית תרוויח 12,450 שקלים בלבד.
גם אזור העבודה משפיע על גובה השכר: מומחה אבטחת מידע בשרון ירוויח כ-18,170 שקלים בממוצע, במרכז השכר הממוצע יעמוד על 16,510 שקלים, בדרום - 14,530 שקלים, בירושלים - 14,360 שקלים, בשפלה - 14,170 שקלים ובצפון - 13,670 שקלים בחודש בממוצע.
הביקוש למומחי אבטחת מידע הולך ועולה
וכמה תרוויחו במקצוע הזה ככל שתצברו בו ותק? בשנה הראשונה תרוויחו 11,130 שקלים בממוצע, בין שנתיים ל-4 שנות ותק יניבו שכר של 15,780 שקלים, 5-8 שנות ותק שוות שכר חודשי של 20,020 שקלים ועם ניסיון של מעל 9 שנים כמומחי אבטחת מידע תרוויחו 23,670 שקלים בממוצע.
בשנים האחרונות מספר המתחרים על כל משרה מהתחום עולה - והביקוש למומחי אבטחת מידע גדל: בשנת 2017 היו 3,387 משרות בתחום, כשעל כל משרה התחרו 11 מועמדים.
"תחום אבטחת המידע נמצא בעליה מתמדת בעקבות עלייה משמעותית במספר התקפות הסייבר על ישראל ובכלל", מדגישה עינב בוימפלד, מנהלת תוכן ומחקר ב-AllJobs. "כדי להתמודד עמן ולמנוע אותן, גוברת הדרישה למומחים ויועצים בתחום, הן במגזר הפרטי והן הציבורי. העובדים בתחום הזה עוסקים במגוון נושאים, כגון מציאת פתרונות אבטחה נגד תוכנות זדוניות ומתוך התקפות על המערכת, חקירה של פרצות אבטחת מידע במחשבים ובשרתים של לקוחות. מעבר לפן הבטחוני, היום אתרי אינטרנט רבים מחזיקים בפרטי מידע אישי על המשתמשים שלהם ולכן זקוקים לאנשים ומערכות שיאבטחו את הפרטים האלו".