חשש מסיום משימת החלל ההיסטורית בטרם עת: מדענים מסוכנות החלל האירופאית העלו הלילה (שבת) חשש לפיו הסלולה של הגשושית "פיליאה", שנשלחה לחקור כוכב שביט בפעם הראשונה בהיסטוריה, עשויה להיגמר. הסיבה: מחסור באספקת האור לקולטני השמש שהיו אמורים לטעון את סוללת הגשושית.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רק בעוד כמה שעות יידעו החוקרים האם הסוללה של הגשושית אכן אזלה, זאת משום שניתן ליצור עמה קשר רק כאשר החללית "רוזטה", המקושרת לנחתת, נמצאת במיקום המתאים סביב כוכב השביט.
בשל נחיתה לא מדויקת של הגשושית על פני הקרקע של כוכב השביט, הקולטנים שעל "פיליאה" לא מקבלים מספיק אור שמש. לפי תכנית המשימה המקורית, הסוללה הייתה אמורה להחזיק שתי יממות וחצי ולאחריה, מטענים סולאריים שהורכבו על הגשושית היו אמורים לספק לה את מקור החשמל.
למרות הבעיתיות במיקום נחיתה, החוקרים מעריכים כי הם קיבלו בין 80% ל-90% מסך כל המידע שקיוו להשיג. אם הגשושית בכל זאת תצליח לקבל את אספקת האור הדרושה, היא תוכל להמשיך להעביר מידע לכדור הארץ במשך שלושת החודשים הקרובים.
ההיסטוריה: נחיתה ראשונה על כוכב שביט
החללית "רוזטה", שוגרה מכדור הארץ ב-2004 ועברה מאז כשש מאות מיליון קילומטרים. לפני כיומיים היא הגיעה ליעדה ושיגרה גשושית שתאפשר בפעם הראשונה לאסטרונומים לקבל מידע ישירות מכוכב שביט.
סוכנות החלל האירופית השקיעה יותר ממיליארד אירו במסעה של "הרוזטה" כדי שתביא את "פיליאה" לנחיתה על השביט ששמו P67, ועם השנים הוא קיבל את שם החיבה "צ'ורי". בחודש אוגוסט האחרון החללית החלה לנוע סביב השביט כדי להתמקם מעל יעד הנחיתה.