עלייה דרמטית בביקוש למומחי בינה מלאכותית (AI) בשוק ההייטק הישראלי - כך לפי נתונים של חברת ההשמה להייטק גוטפרינדס (GotFriends). לפי נתוני החברה, בינואר-יוני השנה נפתחו פי שניים יותר משרות בתחום הבינה המלאכותית לעומת כל שנת 2024.

במקביל מדווחת החברה על שינויים משמעותיים בשכר לפי התמחות וחזרה של מענקי חתימה. גוטפרינדס מציינת כי מדובר במענקים בגובה של משכורת אחת עד שש משכורות, הניתנים לתפקידים קריטיים בארגון.

לפי גוטפרינדס, הסיבות המרכזיות לעלייה הדרמטית בביקושים כוללות אימוץ נרחב של בינה מלאכותית יוצרת (ג'נרטיב AI) בתחומים מפיתוח ועד שיווק, וגל סטארט-אפים חדשים שמתמקדים בבינה מלאכותית אוטונומית ובתשתיות למודלים גדולים. בנוסף, חברות ותיקות מכניסות בינה מלאכותית ללב המוצר שלהן, והשקעות קרנות הון סיכון מגדילות את הדרישה לכוח אדם איכותי.

לפי נתוני חברת GotFriends, התפקידים המבוקשים ביותר בעולם ה-AI הם: AI Researcher / Scientist, LLM Specialist, AI Security Researcher, Generative AI Developer, Data Engineer עם התמחות ב-AI ו-AI Product Manager.

לפי נתוני גוטפרינדס, השכר הממוצע עבור ארבעת התפקידים המבוקשים ביותר בתחום ה-AI נע בין כ-46 ל-56 אלף שקל בחודש.

  • השכר הגבוה ביותר, בגובה ממוצע של 56,508 שקלים בחודש היה למשרת AI Software Group Manager.
  • לאחריו משולם שכר ממוצע של 51,089 שקל למשרת AI Security Researcher.
  • הבאות בתור הן משרות Generative AI Developer ו-AI Researcher / Scientist שבהן משלמים בממוצע 46,755 ו-45,758 שקל בהתאמה.
chatgpt (צילום: Rolf van Root/unsplash)
chatgpt|צילום: Rolf van Root/unsplash

עוד מהנתונים, השכר הממוצע בחברות המתמחות בעולמות הבינה המלאכותית הוא הגבוה ביותר בישראל ועומד על 43,085 שקל, לעומת השכר הממוצע למשרת שכיר בהייטק הישראלי שעמד באפריל 2025 על 32,636 שקל לפי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. מדובר בפער של יותר מ-30%.

לדברי מנכ"לית גוטפרינדס שירי וקס "שוק ההייטק לא מתכווץ - אבל הוא כן משתנה בהתאם לאימוץ בינה מלאכותית ועובר טרנספורמציה. ומי שמפוטר היום? לא רק מתחילים, גם אנשי ליבה עם ניסיון".