מדיניות החניה החדשה של עיריית תל אביב והשלטים החדשים והמבלבלים שהציבה יצרו תחרות עזה בין אפליקציות החניה בישראל. שתי האפליקציות המוכרות Cello (סלו, לשעבר סלופארק) ופנגו מתחרות על ליבם של תושבי תל אביב ומנסות לפתות אותם לשירותיהם. כעת מתברר עד כמה רחוק הן מוכנות ללכת כדי להיות אפליקציית ברירת המחדל.
כעת מפרסם N12 לראשונה כי בימים אלו משיקה Cello פיצ'ר חדש מבוסס בינה מלאכותית בשם AiProtect, שמאפשר לסרוק את שלטי החניה החדשים - ולהבין מיד אם צריך להפעיל את היישומון ולשלם על החניה, או לא. הפיצ'ר מזהה את השלט באופן אוטומטי, מסווג את האזור לפי שעת החניה וההגבלות ומזין אותו לפני ההפעלה.
מדובר בתכונה דומה לזו שהציגה פנגו מוקדם יותר השנה, אבל עם טוויסט בולט: Cello מציעה לחונים מה שהיא מכנה "מנגנון הגנה מדוחות" - אם המשתמש קיבל דוח בעקבות המלצת הפיצ'ר, החברה תטפל בנושא מול העירייה ותישא בתשלום אם יידרש.
כדי להיות זכאי למנגנון ההגנה, על המשתמש לוודא כי התקבל במכשירו חיווי שהסריקה שביצע תקינה. לאחר קליטת סריקת השלט, המערכת תעדכן את המשתמש בנוגע לתנאי החניה במקום ובשעה הרלוונטית, וכן בהגבלות רלוונטיות ככל שקיימות ואם יש להפעיל חניה. המשתמש רשאי להגיש ערעור לחברה בתוך 14 ימים ממועד קבלת הדוח, וכמובן שהוא יתבקש לשתף פעולה ולהעביר את כל המידע הנדרש לטיפול בתיק כמו העתק דוח החניה, צילום רישיון רכב, ופרטים נוספים ככל שיידרשו.

סלו מציינת כי מנגנון ההגנה מדוחות נועד להתמודד עם החשש והספקנות הטבעיים של משתמשים כלפי הטכנולוגיה החדשה ומבקשת לספק להם "תחושת ביטחון מלאה עם פתרון מקיף, אמין ומשתלם יותר מאלטרנטיבות קיימות בשוק ושהושקו לאחרונה" - תוך הפניית החיצים למתחרה פנגו. בסביבת פנגו אומרים כי גם שם החברה לוקחת אחריות במקרה של טעות ומשלמים את הדוח, אם כי הדבר לא הודגש בעת פרסום התכונה החדשה.
בחודש פברואר האחרון נכנסה לתוקף רפורמת החניה החדשה בתל אביב ושינתה את אופן ותדירות התשלום על החניה ברחבי העיר בקרב בעלי תו תושב. במסגרת הרפורמה, עיריית תל אביב מעניקה לבעלי תו תושב שעתיים חניה חינם ביום בכחול-לבן מחוץ לאזור החניה המוגדר בתו, ובתשלום מוזל לאחר מכן.