חברת הטכנולוגיה הישראלית וויקס (Wix) חויבה לשלם פיצויים בסך 35 אלף אירו (כ-140 אלף שקל) לעובדת החברה שפוטרה בסוף אוקטובר לאחר שכינתה את ישראל "מדינת טרור" ברשתות החברתיות, כך מדווחת התקשורת האירית. מוויקס טרם נתקבלה תגובה.
המקרה של עובדת החברה לשעבר קורטני קרי (27) התפרסם בסוף אוקטובר, לאחר שוויקס עצמה דיווחה על פיטוריה. לפי הודעת החברה, קרי פוטרה לאחר שעובדים בוויקס הצביעו על פוסט שפרסמה ברשת החברתית לינקדאין, שכללו לטענתם מאפיינים אנטישמיים ואנטי-ציוניים. קרי פרסמה את הערותיה שבועות ספורים לאחר טבח חמאס ב-7 באוקטובר והתגובה הצבאית הישראלית שהגיעה בעקבותיה.
במכתב פתוח שפרסם אז נשיא וויקס ניר זוהר הוא ציין כי וויקס היא חברה פתוחה וליברלית שאינה מגבילה את החופש לדעה פוליטית. עם זאת, זוהר ציין כי קרי כבר פרסמה בעבר פוסט שאותו כינה "מסית" ושאחרי שהחברה הזהירה את העובדת בעבר הפעם הוחלט להיפרד ממנה.
"שורש האלימות - האידיאולוגיה הציונית"
קרי, שעבדה בתור מנהלת צוות טיפול לקוחות בחברה, השתתפה בהפגנה נגד ישראל ולאחריה כתבה: "היום אני גאה להיות אירית, לעמוד בסולידריות עם העם הפלסטיני עם למעלה מ-25 אלף מוחים כנגד האפרטהייד הישראלי. שורש האלימות הוא האידיאולוגיה הציונית, אתם יכולים להתנגד לציונות כאידיאולוגיה בזמן שאתם עומדים איתנים נגד אנטישמיות שהיא גם סוג של גזענות".
בנוסף, קרי גם האשימה את כוחות הביטחון הישראלים: "כיוונו את האש אל בתים, בתי חולים, בתי ספר, וגם מרפאות ועיתונאים". לאחר לא מעט ביקורות היא נאלצה לערוך את הטקסט ולהוסיף: "ברצוני לציין באופן ברור כי למרות שיש שיפרשו את דבריי כתמיכה בחמאס, זה לא המקרה. אני מוקיעה כל סוג של טרור". הפרופיל של קרי הוסר מאז מלינקדאין.
ה-Irish Examiner מדווח השבוע כי וויקס הודתה בפיטורים לא הוגנים של קרי בסוף אוקטובר האחרון, בעקבות התנהגות בלתי הולמת במסגרת הערות שפרסמה על "המצב בפלסטין". לפי הדיווח, החברה הישראלית הודתה כי האופן שבו פיטרה את קרי היה "לא הוגן פרוצדורלית".
"לא מצליחה למצוא עבודה"
בחודש שעבר העידה קרי בפני ועדה ליחסי עבודה באירלנד וסיפרה כי היא חשה מוחרמת ("blacklisted") בידי חברות ענף הטכנולוגיה כתוצאה מהמחלוקת על פיטוריה מוויקס, שם עבדה במשך ארבע וחצי שנים. קרי טענה כי האופי הפומבי של פיטוריה ודברים שאמרו עליה בכירי וויקס השפיעו לרעה על יכולתה למצוא עבודה. ה-Irish Independent דיווח כי מנכ"ל ומייסד וויקס אבישי אברהמי התייחס לפיטוריה של קרי במהלך ריאיון שהעניק באומרו כי החברה לא מעסיקה assholes. לטענת קרי, מאז פיטוריה היא פנתה ל-60 משרות. נציגי וויקס בדיון טענו שמספר זה מציין קצב של 2.5-2 פניות בשבוע.
כבר עם פיטוריה זכה המקרה של קרי להתייחסות בדיון בפרלמנט האירי, במהלכו אמר ראש הממשלה האירי לאו ברדקאר כי אף שאינו בקיא בפרטי המקרה, הוא מציע לעובדת להתייעץ משפטית. זאת לדבריו שכן "תחת החוק האירי, זה לא בסדר לפטר אדם בשל דעותיו הפוליטיות". מר באדקאר הוסיף כי "זה בהחלט עשוי להוות פיטורים שלא כדין ויש סעדים שיחולו אז".
נציגי וויקס ציינו בדיון בפני הוועדה כי קרי זכתה לתמיכה פוליטית בעת פיטוריה וכי המוניטין שלה לא נפגע בהתחשב בתגובות החיוביות הרבות שקיבלה ברשתות החברתיות.