ניצחון לזכויות היוצרים: מיכאל בן עמי, מקים האתרים לצפייה פיראטית "סדרות" (SDAROTׂ) ו"סרטים", יצטרך לשלם חמישה מיליון שקלים, בעקבות תביעה שהגישו נגדו באוגוסט 2023 זיר"ה (זכויות יוצרים ברשת האינטרנט), סרטי יונייטד קינג, הוט ויס, כך קבע כך קבע בית המשפט המחוזי היום (9 באפריל). בן עמי הפיץ משך כעשור תכנים ללא אישור בעליהם באתרים שלו.

לא מדובר בתביעה הראשונה נגד בן עמי: בשנת 2016 הוציא בית המשפט צו מניעה קבועה נגד פעילות "סדרות", ובן עמי חויב לשלם פיצוי של מיליון שקלים לתובעות. הדבר לא הרתיע אותו מלהמשיך במעשיו, וכך באוגוסט 2023 כאמור הוגשה נגדו תביעה נוספת שהוכרעה כעת.

התביעה הוגשה כנגד בן עמי ו-13 אנשים נוספים, על רקע פעילותם הקשורה לאתרים "סדרות" ו-"סרטים", "לאחר הליך חקירתי שכלל בין היתר פעילות סייבר וחקירות טכנולוגיות נוספות, אשר הובילו לתפיסת נכסים משמעותיים של האתר וחשפו את המערכת המשומנת העומדת מאחורי פעילות האתר", כך לפי הודעת זיר"ה.

ההליכים נגד מרבית הנתבעים נסגרו בהסדרי פשרה, במסגרתם שולמו לארגון זיר"ה פיצויים בסכומים משתנים, וזאת בהתאם לחלקו של כל אחד מהנתבעים בפעילות האתר, ובמקביל שיתפו חלק מהנתבעים פעולה, ומסרו מידע מהותי ומפליל על נתבעים אחרים, ביניהם בן עמי.

בעקבות המאבק המשפטי, אתר "סדרות" הפסיק את פעילותו באוקטובר 2023. לאחר שבן עמי, שלא נמצא בשנים האחרונות בארץ, לא הגיש כתב הגנה, ניתן נגדו פסק הדין, במסגרתו קיבל בית המשפט את טענת בעלות זכויות היוצרים בתכנים, לפיה הוא אחראי להפרות זכויות היוצרים שבוצעו באתרים "סדרות" ו-"סרטים".

על פי פסק הדין, הנתבעים צריכים להפסיק את כל שיתוף הפעולה עם האתרים הפיראטיים, וכן יש להעביר לידי התובעות את היקף הכספים שגלגלו האתרים האלו, גם בארנקים דיגיטליים ובפייפאל. בנוסף, נפסק שעל בן עמי לשלם 5 מיליון שקלים לתובעות בגין הפרת זכויות היוצרים שלהן, וכן לשאת בהוצאות משפט בסך 137,500 שקלים.

פסק דין זה מצטרף לשני פסקי דין תקדימיים שניתנו השנה לטובת ארגון זיר"ה, בהם חויבו מפיצי ממירי IPTV פיראטיים בתשלום פיצויים כבדים.

על פי זיר"ה, הנזקים שגורמים השירותים הפיראטיים הם עצומים, הן מבחינת זכויות היוצרים והן מבחינת תרבות היצירה הישראלית. פעולתם של השירותים הפיראטיים פוגעת ישירות בשוק התוכן הישראלי ומאיימת על קיומה של התעשייה המקומית.

עופר ויסוקר, יו"ר זיר"ה, הגיב ואמר: "פסק הדין הזה שולח מסר חד וברור - גניבה של תוכן יצירתי היא לא רק פעולה לא חוקית ועבירה מוסרית, אלא גם עבירה שתעלה ביוקר. בעלי אתר סדרות ניסו להתעשר על גבם של יוצרים ישראלים ובית המשפט הבהיר להם בצורה חד משמעית: לא עוד. זיר"ה תמשיך לוודא כי כל מי שחושב שיוכל להמשיך להפיץ יצירות ללא רשות או אפילו לסייע לאחרים לעשות כן פעילותו תופסק והוא יישא בהשלכות של פעילותו לטובת ציבור היוצרים בישראל".