מעולם דבר כזה לא קרה בתולדות המשחקים האולימפיים עד שהגיעה אולימפיאדת 2024. לראשונה אי-פעם, טקס הפתיחה של האולימפיאדה בפריז יתקיים מחוץ לאצטדיון. אירוע הפתיחה החגיגי שייערך ביום שישי הבא אמור להיות מרהיב ויוצא מגדר הרגיל, כך לפחות מקווים בצרפת. למרות ההיערכות המרשימה המושקעת, בעלות של מיליוני דולרים, עד הרגע האחרון קיים החשש כי הטקס יבוטל במתכונתו הנוכחית ויתקיים בצורה אחרת ומצומצמת יותר, ובעיקר בטוחה יותר. האולימפיאדה בפריז צפויה להיות אחד מהאירועים המאובטחים ביותר מאז ומעולם, אם לא המאובטח ביותר בכל הזמנים.

המשחקים האולימפיים מגיעים השנה בשיאה של תקופה ביטחונית מתוחה ביותר בצרפת בפרט, ובאירופה בכלל. רק השבוע התרחש פיגוע בלב הבירה הצרפתית, כאשר אדם דקר חייל ופצע אותו בשעה שקרא "אללה אכבר". בסופו של דבר התברר כי מדובר במהגר אפריקני מעורער בנפשו, אך הסיפור בהחלט מוסיף לחששות המארגנים. כבר חודשים ארוכים שהכוננות הביטחונית בצרפת נמצאת ברמה גבוהה במיוחד מחשש לפיגועי טרור, אולם ניכר שההיערכות לאולימפיאדה הביאה את ההתמודדות לרמות חדשות, אולי חסרות תקדים.

היערכות כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: Artur Widak Nur Photo, getty images)
עשרות אלפי אנשי ביטחון צרפתיים - ועוד "שחקני חיזוק" זרים - יגנו על המשלחות והצופים|צילום: Artur Widak Nur Photo, getty images

 

עשרות אלפי אנשי ביטחון, כולל שוטרים וחיילים, צפויים להשתתף באבטחת המשחקים האולימפיים. בנוסף, יופעלו כלבים המיועדים למטרות שונות, החל מתקיפה ועד זיהוי חומרי נפץ וחפצים חשודים. בשמי העיר יפטרלו מסוקים משטרתיים מיוחדים, ועל הקרקע יופעלו מערכות מיוחדות לזיהוי פנים ואמצעים לאיתור וליירוט רחפנים וכטב"מים. בנוסף, עיר האורות, אולי העיר המפורסמת ביותר בעולם, תחולק לאזורים ביטחוניים שונים והתנועה בה תותר בתנאים מיוחדים וספציפיים בלבד – ורק לבעלי אישור מתאים.

הטקס ה"פסטורלי" והמרחב הסטרילי

אירוע הפתיחה של האולימפיאדה מתוכנן להתקיים על נהר הסיין, החוצה את מרכז פריז. כ-10,050 ספורטאים מכ-200 משלחות צפויים לשוט על גבי 94 סירות מיוחדות לאורך מקטע של כשישה קילומטרים, והקהל צפוי לשבת על יציעים מיוחדים על שתי גדות הנהר. 87 סירות נוספות ישוטו בנהר, והן ישמשו את כוחות האבטחה, אמצעי התקשורת ועובדים וגורמי מקצוע נוספים.

כל משט הפתיחה צפוי להתקיים בתוך אזור אבטחה סטרילי, ומפקד משטרת פריז, לורן נונייז, הגדיר אותו כ"פרימטר נגד טרור". למעשה, כל האזור הסמוך לנהר הסיין משתי גדותיו השונות באזור המשט המיועד, צפוי להיכלל בשטח הביטחוני שמוגדר במיוחד. "תכננו לכלול בתוך הפרימטר את כל הבניינים שצופים למשט", אמר נונייז לסוכנות הידיעות AP כבר בסוף חודש אפריל.

במשך כשבוע, עד אחרי טקס הפתיחה ביום שישי הבא, יהפוך האזור לסטרילי ומפוקח. כל אדם שמעוניין להיכנס למרחב שכולל בניינים, בתים, מקומות עבודה ואתרי בילוי ופנאי רבים, במהלך שמונת הימים שקודמים לטקס הפתיחה, יהיה חייב להירשם מראש ולקבל על כך אישור רשמי. מיד לאחר הרישום האינטרנטי, אותו אדם יעבור בדיקת רקע ביטחוני בידי רשויות הביטחון בפריז.

תרגיל כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: reuters)
לוקחים את האיומים ברצינות. תרגיל של כוחות הביטחון המקומיים לקראת האולימפיאדה בפריז|צילום: reuters
היערכות כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: Robert Michael picture alliance, getty images)
אירוע חסר תקדים בהיקפו|צילום: Robert Michael picture alliance, getty images

כל תושבי האזור, האנשים שעובדים בו וגם אורחים שיודעים מראש שאמורים להגיע אליו, כולל תיירים במלונות וסועדים במסעדות, יידרשו לעבור את הליך הבדיקה הביטחוני. כל מי שלא יעבור את הבדיקה - לא יוכל להיות בתחום המסומן, ויסולק ממנו אם יימצא בו. ראש עיריית פריז, אן הידלגו, הסבירה כי בערך 20 אלף בני אדם חיים ועובדים באזור הביטחוני המיוחד.

לאורך הימים הקרובים צפויים לפטרל באזור סביב הסיין כוחות ביטחון גדולים במיוחד, ולהבטיח שלא מתבצעות בו פעולות חשודות - כשהלקחים מניסיון ההתנקשות בנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ עוד טריים בראש, והערנות של הכוחות נדרשת להיות מקסימלית כלפי כל איום, כל גג שיכול לשמש צלף וכל מקום מסתור אפשרי.

בחודש אפריל הסביר נשיא צרפת עמנואל מקרון כי נמשכת ההיערכות לטקס הפתיחה המיוחד, אך הדגיש כי בכל רגע ניתן יהיה להחליט על שינוי מיקום הטקס אם יחול שינוי בתמונת המצב הביטחונית: "אם נחשוב שהסיכון גדל, בהתבסס על הערכת המצב שלנו, נבחר בתרחישים אחרי. יש לנו תוכניות מגירה לכך".

טראמפ בעצרת (צילום: reuters)
הלקחים מניסיון ההתנקשות בנשיא ארה"ב לשעבר דונלד טראמפ עוד טריים|צילום: reuters

הדאגה לישראלים וההנחיות למשלחת

יציאה של כל משלחת ישראלית לכל תחרות או אליפות בעולם, גדולה כקטנה, היא עניין שדורש לא מעט תיאומים וסידורים ביטחוניים. ובכל זאת, כשמדובר במשלחת ישראל למשחקים האולימפיים, שאליהם מגיעים לא מעט ספורטאים ואוהדים גם ממדינות שאיתן אין לנו יחסים דיפלומטיים - ובתקופה של מלחמה כמו שאנו נמצאים בה כעת - המצב הופך להיות מסובך הרבה יותר. בחודשים הראשונים של המלחמה התבקשו ספורטאים ואפילו עיתונאים שלא לפרסם מידע על יציאת ישראלים לתחרויות בחו"ל כדי להבין את הרגישות הרבה בתקופה הנוכחית.

האתגר הענק הראשון שצוות אבטחת המשלחת הישראלית יתקל בו הוא אותו טקס פתיחה על נהר הסיין. בוועד האולימפי הישראלי הבהירו מעבר לכל ספק כי ישתתפו בטקס, שבמסגרתו ישוטו המשלחות על סירות לאורך הנהר, אך הנציגות הישראלית בו צפויה להיות מצומצמת למינימום האפשרי. את ישראל ייצגו שני נושאי הדגל, הג'ודוקא פיטר פלצ'יק והשחיינית אנדראה מורז, כמו גם ראשי המשלחת ובהם יו"ר הוועד האולימפי יעל ארד.

השב"כ מוביל את מערך האבטחה של המשלחת הישראלית, וכבר לפני כמה חודשים העלה את רף ההכנות וההיערכות. מספר המאבטחים הישראלים צפוי להיות גבוה, ומלבד שיתוף פעולה מבצעי ומודיעיני עם גורמי הביטחון המקומיים, ביצעו הגורמים המוסמכים סיורים מקדימים וסידורי אבטחה קפדניים - וגם במקרה הזה צפוי להיות שימוש נרחב באמצעים טכנולוגיים מיוחדים.

תרגיל כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: reuters)
שומרים על המשלחות מהאוויר. תרגיל כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז|צילום: reuters

האבטחה אומנם מתמקדת בעיקר באנשי המשלחת - הספורטאים ואנשי הצוות - אך בשב"כ לוקחים בחשבון גם את אלפי הישראלים שצפויים להגיע לפריז כקהל. הרשויות המקומיות חוששות מאוד מחיכוך בין אוהדים ומהיתקלויות כתוצאה מהפגנות פרו-פלסטיניות שצפויות להתקיים על רקע המשחקים, ולכן מנסות לאסור זאת. בשב"כ שבים וממליצים לישראלים להתרחק מראש ממוקדי חיכוך.

מבחינת הוועד האולימפי, לספורטאים הועבר המסר כי לא משנה באיזה מצב קיצון הם ייתקלו, כמו פרובוקציה בזמן תחרות או בזמן טקס הענקת מדליות, או אפילו התפתחות של הפגנה בין התחרויות – הם מחויבים לחלוטין לקוד ההתנהגות האולימפי ואסור להם להגיב כלל. בוועד האולימפי לא יעברו לסדר היום על תמונות כמו שנראו באולימפיאדת טוקיו - אז, במחנה האימון לקראת המשחקים, ג'ודאים ישראלים נכנסו להפגנה בלבוש רשמי והתעמתו עם המפגינים. לספורטאים הישראלים אסור יהיה לענוד סיכת חטופים או להעביר כל מסר שאינו קשור למשחקים, בדגש על מסרים שעלולים להיתפס כבעלי אופי פוליטי.

חשש מ"חקיינים" בצל המלחמה 

טבח 7 באוקטובר והמלחמה בעזה הובילו למתיחות רבה ולכוננות טרור גבוהה בכל רחבי אירופה. הערכות המודיעין במדינות רבות במערב, כולל בארה"ב, מצביעות על כך שהטבח והמלחמה מעניקים השראה לרבים לבצע פעולות טרור וחיקוי. לאורך החודשים האחרונים, ועל רקע התמיכה של מדינות אירופה וארה"ב בישראל, נרשם זינוק דרמטי בהיקף התרעות הטרור באירופה.

כמה אירועי טרור שהתרחשו בצרפת בשבועות הראשונים של המלחמה העלו את רמת הטרור במדינה לרמה גבוהה מאוד. שבוע בלבד לאחר הטבח, אזרחי רוסי ממוצא צ'צ'ני רצח בדקירות סכין מורה בעיר אראס שבצפון צרפת. יממה לאחר מכן – מוזיאון הלובר בפריז, אולי המפורסם והחשוב ביותר בעולם, נסגר באופן חריג בשל התרעה לפיגוע טרור.

היערכות כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: Patrick Robert, getty images)
טבח 7 באוקטובר והמלחמה בעזה הובילו למתיחות רבה ולכוננות טרור גבוהה|צילום: Patrick Robert, getty images

כשלושה שבועות לאחר מכן, תייר גרמני נרצח ושני תיירים נוספים נפצעו במתקפת טרור שבוצעה בשילוב של סכין ופטיש למרגלות מגדל אייפל בפריז. המתח בצרפת שניכר כי עלה וגאה עם תחילת המלחמה בישראל, התבטא בין היתר בניסיון לאסור הפגנות פרו-פלסטיניות בערי צרפת השונות. למרות זאת, די מהר ניכר היה כי הרשויות מתקשות לאכוף זאת.

לפני חודשיים בלבד נעצר בצרפת צעיר בן 18, גם במקרה הזה אזרח רוסי מצ'צ'ניה, בחשד שתכנן לבצע פיגוע טרור בטורניר הכדורגל של האולימפיאדה. בניגוד למרבית אירועי הספורט שייערכו בפריז, טורניר הכדורגל ייערך גם באצטדיון בעיר סנט אטיין. החשוד הודה כי תכנן לבצע פיגועים באצטדיון הזה "ולמות ולהפוך לשהיד".

כמו במדינות רבות אחרות באירופה, גם בצרפת קיים חשש אמיתי כי ההפגנות הפרו-פלסטיניות מהוות מוקד השראה, עידוד וגיוס של רבים לביצוע פעולות טרור. על פי כמה הערכות מודיעין, אותן ההפגנות משמשות ארגוני טרור או גורמים המכווינים טרור – כדי לאתר מגויסים פוטנציאליים, או לפחות לנסות להגביר את ההסתה בקרב המפגינים השונים - לא מעט מהם בגילים צעירים יחסית. כך למשל, המודיעין בארה"ב חשף לאחרונה כי סוכנים איראנים מגייסים צעירים אמריקנים להפגנות פרו-פלסטיניות בארה"ב ועושים בהם שימוש להגברת ההסתה ולנסות לפגוע במוסדות הדמוקרטיים במדינה.

תרגיל כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: reuters)
חשש אמיתי כי ההפגנות הפרו-פלסטיניות מהוות מוקד השראה, עידוד וגיוס של רבים לביצוע פעולות טרור|צילום: reuters

בחודש מרץ, ימים לאחר פיגוע הטרור במוסקווה שנרצחו בו 144 בני אדם, הודיעו מדינות רבות באירופה, כולל צרפת, על העלאת כוננות הטרור לרמה הגבוהה ביותר. הצעד בוצע לקראת חג הפסחא, אולם ביטא במידה רבה את החרדה העמוקה והערכות המודיעין במדינות השונות מפני הסלמה חריפה באיומי הטרור. נשיא צרפת עמנואל מקרון טען אז כי דאעש ח'וראסאן, ארגון הטרור שנחשד כמי שביצע את הפיגוע באולם הקונצרטים בבירה הרוסית, ניסה להוציא לפועל פיגועים גם על אדמת צרפת.

לאורך החודשים האחרונים, גם סביב אירועים מרכזיים וחגים אך גם בזמן שגרה, סוכלו פיגועי טרור רבים – רובם ככולם של מהגרים או צאצאי מהגרים מוסלמים ממדינות המזרח התיכון ואפריקה. במקרים רבים מכוונים ניסיונות הטרוריסטים לבתי כנסת, כנסיות ומוקדים דתיים אחרים. לצד זאת, גם אירועי ספורט ומרכזי התקהלות ציבוריים גדולים אחרים מהווים יעד משמעותי מבחינת ארגוני הטרור.

ההיערכות הביטחונית בצרפת בשיאה

כ-13.5 מיליון תיירים, צופים ומבקרים צפויים להגיע למשחקים האולימפיים בפריז. למעשה מדובר באירוע הגדול ביותר בהיסטוריה של צרפת, ואולי גם בהיסטוריה בכלל. בוועדה המארגנת של האירועים הביעו שביעות רצון מקצב מכירת הכרטיסים: "זה האירוע הגדול ביותר שצרפת ארגנה מאז ומעולם, ואנחנו רוצים להציג את הטוב ביותר שלנו", אמר ל-BBC טוני אסטנגה, נשיא הוועדה המארגנת של המשחקים בפריז.

45 אלף שוטרים וחיילים צרפתים ייפרסו ברחובות הבירה הצרפתית בימי המשחקים, ובנוסף להם יוצבו גם יותר מ-20 אלף אנשי אבטחה פרטיים. אותם אנשי אבטחה יסייעו בהגנה באירועים הומי אדם במיוחד, כמו אצטדיונים, מרכזי התקהלות שיוגדרו מראש וכן קניונים, מרכזים מסחריים ומרכזי תיירות.

משטרת פריז נערכת גם לעשות שימוש נרחב ברחפנים, בכלי טיס בלתי מאוישים נוספים וגם בכלי רכב בלתי מאוישים. כך למשל, באמצעות נחילי רחפנים שיחוגו בשמי הבירה הצרפתית צפויה להתקבל תמונת מודיעין טובה יותר, בתוך יכולת לנטר אזורים גדולים יותר. השימוש בכלי טיס בלתי מאוישים מצד כוחות הביטחון בפריז בזמן האולימפיאדה מתרחש בשעה שהתחום הזה הפך לאחד האיומים הגדולים ביותר: אחד החששות המרכזיים הוא תרחיש של פיגוע טרור שייעשה בו שימוש ברחפנים בידי מחבלים - בין אם לשם תקיפה באמצעות חומר נפץ, או בין אם לשם השגת תמונת מודיעין בשטח. המלחמה באוקראינה וגם הלחימה של ישראל מול עזה ולבנון הביאו את השימוש ברחפנים למטרות לחימה והגנה לרמה שטרם נראתה לפני כן.

אמצעים מתקדמים נוספים שצפויים לשמש את כוחות הביטחון בצרפת במהלך האולימפיאדה הן תוכנות שונות לזיהוי פנים, לרבות באמצעות בינה מלאכותית. המערכות נועדו לאתר חשודים פוטנציאליים לביצוע עבירות שונות, בדגש על עבירות טרור - ולאיתור מוקדם של אירועים מבצעיים רגישים. בנוסף, צפוי להיות דגש מיוחד על אמצעי סייבר שונים, במטרה להתגונן ולסכל מתקפות סייבר אפשריות, למשל על תשתיות התחבורה והתקשורת בעיר בזמן המשחקים. לצד איום הטרור המוחשי, בצרפת הבהירו כמה פעמים כי איום הסייבר הוא אחד ממוקדי העניין המרכזיים מבחינתם, ונערכים לכך ברצינות.

היערכות כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: Artur Widak Nur Photo, getty images)
המשחקים האולימפיים מגיעים בשיאה של תקופה ביטחונית מתוחה ביותר בצרפת|צילום: Artur Widak Nur Photo, getty images

בדיווח של סוכנות הידיעות רויטרס נטען כי האולימפיאדה בפריז נערכת להתמודד עם אתגר חסר תקדים בתחומי אבטחת הסייבר. "מארגני המשחקים מצפים ללחץ עצום בתחום הסייבר, גם על המשחקים האולימפיים וגם על המשחקים הפראלימפיים", דווח. הוועדה המארגנת של המשחקים הקימה מרכז מבצעים מיוחד, הממוקם במיקום סודי ולא ידוע, ונעזר ביכולותיהם של האקרים מקומיים וזרים כדי להתמודד עם האתגר.

"אנו חושבים על כל הדרכים האפשריות של תקיפת המשחקים, באמת, כל דרך. זה לא חסר תקדים בגלל הכמות וההיקף, אלא בשל רמת התחכום, והעובדה שזה יכול להגיע מכל מקום אפשרי", אמר לרויטרס אריק גרטייה, בכיר בחברת CISCO שמשתתפת בהתמודדות עם איום הסייבר.

"שחקני חיזוק זרים" לאבטחה

כוחות הביטחון הצרפתיים אינם היחידים שיתמודדו עם אתגר אבטחת המשחקים האולימפיים, וחיזוק נוסף מגיע מכמה מדינות מפתיעות כדי לתגבר את הפעילות. אחת המדינות ששלחה כוחות ביטחון מיוחדים לצרפת היא קטאר, שמתהדרת באמצעי הגנה ויכולות ביטחוניות מתקדמים ומביאה עימה ניסיון עשיר בעקבות משחקי גביע העולם בכדורגל במדינה לפני כשנה וחצי. יחידות אבטחה מתקדמות מקטאר צפויות להשתתף באבטחת המשחקים האולימפיים וגם המשחקים הפראלימפיים.

השבוע נחתו אנשי הביטחון הקטארים בפריז, בראש - מפקד בדרגה המקבילה לתת-אלוף, והם כוללים בין היתר יחידות מעקב, יחידות סילוק פצצות, סייבר, לוחמה ברחפנים וכן צוותי תכנון ובקרה. מי שקיבל אותם בנמל התעופה בצרפת היה השגריר של קטאר בפריז, השיח' עלי בן ג'אסם א-ת'אני. בהודעה רשמית על הגעתם נמסר כי הכוחות הקטאריים עברו אימונים והכשרות מיוחדים לקראת הצטרפותם למאמץ האבטחה בפריז.

שיתוף הפעולה הביטחוני הענף בין צרפת וקטאר לקראת האולימפיאדה אינו נובע רק מהעובדה שבקטאר מביאים עימם ניסיון טרי ממשחקי המונדיאל, אלא קשור בצורה עקיפה לעולם הכדורגל. נאסר אל-ח'לייפי, נשיא קבוצת הפאר פריז סן-ז'רמן, מקדם באופן אקטיבי וישיר את שיתוף הפעולה. מעורבותו באירועים האולימפיים אינה מסתכמת רק בכך – ובשבוע הבא הוא צפוי לזכות לשאת בעצמו את הלפיד האולימפי, בצעד שעורר זעם וביקורת גדולים בצרפת.

מדינה נוספת בעלת חלק מרכזי במבצע האבטחה הגדולה של האולימפיאדה היא הודו. יחידות מובחרות של המשטרה ההודית הגיעו בימים האחרונים לפריז, ובהן גם צוותים של יחידת הכלבנים היוקרתית K9. בכלי התקשורת בהודו פורסמו תמונות של הכלבנים ההודים בלב פריז, למרגלות מגדל אייפל, וגם שגריר הודו בפריז טרח לקבל את פניהם ולהצטלם איתם.

האיום מרוסיה: לא רק טרור

איום הטרור מהווה את האתגר הגדול ביותר לקראת המשחקים האולימפיים בפריז, והחשש מפיגועי טרור בעלי אופי איסלאמיסטי עומדים במוקד ההיערכות לכך. לצד המלחמה בעזה שהציתה איום טרור חסר תקדים בכל רחבי אירופה, גם המלחמה באוקראינה, שמתנהלת כבר כשנתיים וחצי, מהווה אתגר ביטחוני יוצא דופן בפריז.

לאורך החודשים האחרונים חלה הסלמה דרמטית בהיקף האיום שרוסיה ושלוחים מטעמה מציבים על יבשת אירופה. ההערכות הן כי רוסיה עומדת מאחורי שורת אירועים ביטחוניים ומעשי חבלה חמורים ומסתוריים במדינות שונות ביבשת בתקופה האחרונה. ברבים מהמקרים, היעד של הרוסים, שנעזרים בשליחים ושכירי חרב, הוא מפעלי נשק שתומכים במאמץ המלחמה של אוקראינה. כעת קיים חשש אמיתי כי ברוסיה ינסו לפגוע בדרך עקיפה גם במשחקים האולימפיים.

תרגיל כוחות הביטחון לקראת האולימפיאדה בפריז (צילום: reuters)
"חושבים על כל הדרכים האפשריות של תקיפת המשחקים". אימונים לקראת אבטחת האולימפיאדה|צילום: reuters

מבחינת הרוסים, איום הסייבר עשוי להיות אפשרות טובה לתקוף את המשחקים, שכן הוא מאפשר "חתימה נמוכה" ואפשרות להתנער מאחריות במקרה של נזק רב. למרות זאת, שורת מעשי חבלה ברחבי היבשת, עם תרחיש לא בלתי סביר לפגוע בכוחות הביטחון הצרפתיים, בהחלט עומד על הפרק מבחינת המארגנים.

לפני שבועות אחדים הודיע צבא ארה"ב כי העלה את הכוננות בכל בסיסיו ביבשת אירופה לרמה השנייה הגבוהה ביותר. הסיבה, כפי שנחשף לאחר מכן, הוא החשש מפני ניסיונות פגיעה של רוסיה בצבא האמריקני. אם כל העת ניכר היה כי נשמר מרחב הרתעה בין רוסיה וחברות ברית נאט"ו מחשש לפרוץ עימות גדול יותר, ניכר כי גם המרחב הזה הולך ומיטשטש: צרפת, בהובלת הנשיא עמנואל מקרון, נחשבת לאחת המדינות בעלות הגישה הניצית והתקיפה ביותר בעד אוקראינה ונגד רוסיה, מה שעלול להעלות את המוטיבציה של רוסיה ושלוחיה לפגוע במשחקים.

האולימפיאדה בפריז צפויה להיות אחד מאירועי הספורט הגדולים בהיסטוריה, אם לא הגדול ביותר שנערך עד כה. בצרפת מבקשים לשדר את המסר כי גם המתיחות הביטחונית והתרעות הטרור הרבות לא יצליחו לפגוע בכך. באולימפיאדה בטוקיו, לפני שלוש שנים, עמד משבר הקורונה במרכז הכותרות והעסיק את כל מארגני ובאי המשחקים. הפעם, זהו שוב איום הטרור שמדיר שינה מעיני הצרפתים, כמעט עשור לאחר פיגועי התופת הקטלניים שזעזעו את עיר האורות.