"בעיניי ריקוד זה הרבה יותר קשה ממשחק": עוד הרבה לפני שאמיר שורוש הפך לשם מוכר בכל בית, הוא היה רוקד בכל הזדמנות ולומד את הצעדים של הכוכבים הגדולים מהטלוויזיה. כיום הוא שחקן - סליחה, רקדן - עסוק. בחודשים האחרונים הוא הניח להצעות ולפרויקטים בצד, והצטרף לעונה הרביעית של "רוקדים עם כוכבים" המשודרת בקשת 12. הערב (רביעי) יחל שלב השידורים החיים, ומפלס הלחץ מבחינת המתמודדים רק עולה.

בריאיון מיוחד, שיתפרסם מחר במלואו במגזין N12, מספר שורוש על ההחלטה לעבור מהסופר של שפע יששכר לפסדובלה. "לקח לי כמה שנים בכלל להתגייס לדבר הזה. מציעים לי בערך מהעונה הראשונה להצטרף, ולא הייתי מוכן לזה ממש. גם שני הילדים שלי היו קטנים מאוד, גם עכשיו אני בעצמי מרגיש קצת גדול יותר והקריירה שלי כבר ברורה יותר. יש לי נשימה בתוך הדבר הזה".

 אמיר שורוש  (צילום: אורטל דהן)
"הציעו לי בערך מהעונה הראשונה להצטרף". אמיר עם סנה|צילום: אורטל דהן

מה לך ולריקודים סלוניים?
"אני אדם שאוהב לרקוד, פעם ב-MTV הייתי מקליט את הקליפים ועושה את כל הכוריאוגרפיות כמו ילדי הטיקטוק של היום. בקסטריט בויז, אן סינק, מייקל ג'קסון, אשר, הרבה היפ-הופ. זה מצחיק לספר על זה היום כי באתי משכונה שלא קשורה לזה. לא יודע לומר אם קשת יום, אבל השכונה הבעייתית של אילת. בוא נקרא לזה ככה. לא הסתרתי את התחביב שלי לרקוד ועדיין הייתי עם החברים שלי משכונה א' וזה לא הרגיש אסור. היום, בדיעבד, אני מרגיש כאילו חייתי בשני עולמות במקביל. כאילו הייתי לא שייך, אבל בעצם הרגשתי הכי שייך".

"זה לא האזור הטבעי שלי"

ציפית להחזיק מעמד עד עכשיו בתחרות?
"תשמע, לא הייתי נכנס לזה אם לא הייתי מאמין. אני לא בן אדם שאוהב ריאליטי כל כך, למרות שאין פה כל כך מהעולם הזה. אני לא טוב בזה ולא אוהב את זה, זה לא האזור הטבעי שלי. יש לי את הנאמבר, ומעבר לנאמבר יש עוד הרבה דברים מסביב. זו תחרות, ואני לא מנתק את זה מהראש".

 אמיר שורוש  (צילום: אורטל דהן)
"זו תחרות, ואני לא מנתק את זה מהראש"|צילום: אורטל דהן

סנה סוקול היא בת הזוג של שורוש בתחרות. מי שצופים בתוכנית, כבר יודעים שהמסירות בין הצמדים המתחרים לא מסתיימת אחרי שהמצלמות נכבות. הקשר גולש הרבה פעמים גם לחיים הפרטיים. כך, למשל, היא סייעה למשפחת שורוש לפרוק את הבית במעבר הדירה: "אנחנו מאותו כפר, ככה אנחנו קוראים לזה", הוא אומר. "היא לא רק המורה הכי טובה, אלא היא גם חברה לחיים. היא אפילו עזרה לי לפרוק את הציוד ולקפל את הבגדים בחדרים שלנו ושל אורי וליבי, של הילדים. כמו שהיא רוקדת. טא-טא-טא-טא, ובום - קרטון נזרק החוצה".

"ביום אחד נכנס לחייך בן אדם, במקרה הזה בת הזוג שלי לתוכנית, ואני גבר נשוי - יש לי קשר עם אישה שבנינו אותו יחד - ופתאום נכנסת סנה עם דינמיקה אחרת לחלוטין. זו 'זוגיות' עם מישהי שאתה צריך לדאוג לה, ואתה צריך ללמוד אותה ולהבין אותה. זה קצת הזוי".

אמיר שורוש, קופה ראשית (צילום: צילום מסך מתוך
"ראמזי הוא דמות של ערבי בחברה הישראלית שהוא לא קורבן"|צילום: צילום מסך מתוך "קופה ראשית", כאן 11

"שנים לא עבדתי והוגדרתי כשחקן"

בריאיון שיתפרסם מחר שורוש מדבר גם על השנים הארוכות שבהן נלחם על פרנסתו כשחקן: "שחקנים יכולים לא לעבוד ולקרוא לעצמם שחקנים. זה קרה לי הרבה שנים שלא עבדתי והייתי מוגדר שחקן, אבל בתכל'ס עבדתי כמחסנאי בפרויקט בנייה ובכל מיני שטויות עד שיכולתי לפרנס את עצמי רק כשחקן".

תפקיד הפריצה שלו הוא של ראמזי עבד ראמזי, עובד כללי בכיר בשפע יששכר ב"קופה ראשית". הסדרה שהתחילה כתוכנית קטנה בחינוכית נהייתה להיט, ושורוש התפרסם - אך גם שמע ביקורות על החלקים הנלעגים לעיתים בדמותו של העובד הערבי המסור והתמים. "מבחינת הזדהות כשחקן, אני חושב שברגע שיש דמות של ערבי בחברה הישראלית שהוא לא קורבן - אני לא משחק מישהו נחות. עזוב מה אחרים רואים וכותבים. זה מה שאני מביא וזה מה שאני דואג שיהיה, זה גם משהו שאני מביא כחצי ערבי בעצמי", הוא מסביר.

"אני לא יכול לשחק אנשים נחותים, זה משהו שיוצא מהאדם שאני ומהטבע שלי - אני לא רואה ערבים כדבר נחות. זה בתפיסה שלי מילדות. פלרטטתי עם המקומות האלה כשהייתי ילד, אני חי בארצנו וגם גדלתי בשכונה שאהבה לפלרטט עם המילה הזאת 'ערבי', לא התביישו להגיד לי את זה, שאלתי את השאלות, והייתי בצומת שבו תהיתי "האם אני מקופח?', והבנתי שאני לא".