אורחים: ד"ר יופי תירוש. סגנית דיקאן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת ת"א, וד"ר יעקב בן שמש, מרצה למשפט ציבורי בקרייה האקדמית אונו.
>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
מהמועצה להשכלה גבוהה נמסר: "תכנית ההנגשה של המל"ג הביאה לשילוש בכמות הסטודנטים החרדים בהשכלה הגבוהה עד לכ- 16,500 סטודנטים בתשפ"ב (שני שליש הן נשים). הבוגרים מועסקים באחוזים דומים לאחוז האקדמאיים בכלל האוכלוסיה והשכר הממוצע שלהם גבוה משמעותית מהשכר הממוצע של חרדים שאינם אקדמאיים.
החסמים העומדים בפני סטודנטים חרדים מגוונים ורבים וכוללים חסמים אקדמאיים, כלכליים, חברתיים וגם תרבותיים. המל"ג פועלת למענה בכלל התחומים לרבות הכוונת הסטודנטים והסטודנטיות לתחומי לימוד מוטי תעסוקה וקיום תכניות מעטפת הן לימודיות והן כלכליות אשר מסייעות לסטודנטים להגיע למקצועות אלו ולצלוח את הלימודים האינטנסיביים בהם.
אחד החסמים התרבותיים המשמעותיים הוא סוגיית הלימודים בהפרדה. מחקרים עדכניים מראים שוב שלכ- 80% מהציבור החרדי, סוגיית הלימודים בהפרדה היא תנאי ראשוני להגיע וללמוד באקדמיה.אחוז הנשים החרדיות המעוניינות בלימודים בהפרדה גבוה מהגברים.
הטיעונים של ד"ר תירוש מסתמכים על דו"חות משנים עברו שאף הוצגו בפני בג"צ שדן במדיניות המל"ג וקבע למרות הדברים שהמדיניות מאוזנת ומידתית ופועלת למען תכלית ראויה. מל"ג מפקחת ותמשיך לפקח על יישום הנחיותיה בכלל המסגרות, לרבות לעניין החלטתה כי ההפרדה תתאפשר רק בתואר ראשון, רק בכיתות הלימוד וכי מרצות לא תופלנה לרעה".