>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
הפיגוע שבו נורתה למוות החיילת נועה לזר הוביל לסגר על מחנה הפליטים שועפט, ובכך הציף שוב את המורכבות שבהגדרת זהותם של תושבי מזרח העיר - הם תושבי ירושלים, אך אינם בעלי אזרחות ישראלית. חלקם מנהלים את חייהם בקשר הדוק עם מערב העיר, עובדים ולומדים בה, וחלקם השני פונה מזרחה לכיוון הרשות הפלסטינית. ובמחנה עצמו, בפועל לא מושלת מדינת ישראל וגם לא הרשות הפלסטינית.
בעקבות כיתור המחנה, שנמשך כמה ימים, יצאו התושבים למחאה בטענה לענישה קולקטיבית ללא הצדקה, והתפתחו עימותים עם כוחות הביטחון הישראלים. את הרוחות שלהבו בין היתר גורמים של חמאס, והפעילות ברשתות החברתיות כללה קריאות להתנגדות ושבחים למפגעים וסחפה צעירים רבים. מחשש להסלמה ישראל התקפלה, והמתיחות נרגעה מעט, אבל סיר הלחץ של מזרח העיר לא מפסיק להתחמם.
מה הופך את מזרח ירושלים לזירה המורכבת ביותר מבחינת הרשויות בישראל? איך נתפסים הפיגועים האחרונים בעיני תושבי שועפט וסביבתה? ומה אפשר ללמוד מהמגמות הסותרות, כשמצד אחד מספר הבקשות לאזרחות ישראלית עולה ומהצד השני הלאומיות הפלסטינית מתחזקת. הפעם ב"אחד ביום": כתבנו אוהד חמו ונוי מורדקוביץ', מנכ"ל עמותת "0202 נקודות מבט מירושלים", על המקום שבמידה רבה מרכז בתוכו את הסכסוך הישראלי-פלסטיני כולו. האזינו