יש מי שטוען שהביטקוין הווירטואלי הוא מטבע העתיד, יש מי שטוען שזו בועה שמתישהו תתפוצץ. ויש אנשים ששומעים את המילה ביטקוין ואומרים רק דבר אחד - מה זה? אז כן, אולי יש את מי שכבר קצת נבוך לשאול כשכולם כבר מדברים על ביטקוין.
אם נחשוב על זה לרגע, הקונספט של כסף הוא די מוזר. הנייר הזה בעצמו לא שווה הרי כלום. וכאן נכנסו לתמונה המדינות. הן לקחו בעלות על הכסף, הקימו גופים שינהלו אותו, שייצרו אותו. הן במשך שנים שמרו במחסנים מאובטחים מטילי זהב בכמות פרופורציונלית לזו של הכסף שהסתובב בחוץ. המדינות בעצם אמרו לכל מי שרצה לסחור בכסף: אל תדאגו, עלינו, לכסף שיש לכם בכיס יש ערך, הוא מייצג זהב ששמור אצלנו בכספות. שטר הנייר הזה לא שווה כמו פיסת נייר רגילה, הוא שווה יותר. והאנשים האמינו.
השיטה השתכללה, הכסף קיבל פתאום חיים משל עצמו, כבר לא היה צריך לגבות אותו במטילי זהב במחסן, אבל עדיין המדינות הן שעומדות מאחוריו. אני יודע ששטר של חמישה דולר שווה משהו כי הכלכלה האמריקנית עומדת מאחוריו. למרות שאני מקבל רק פיסת נייר, או בשנים האחרונות רק מספר שמופיע באפליקציה של הבנק, אני מוכן שישלמו לי משכורת בשקלים כי הכלכלה הישראלית עומדת מאחורי השקל.
ואז הגיע הביטקוין, המטבע הקריפטוגרפי הראשון. והוא לקח את השיטה צעד אחד קדימה. אין מדינה, אין כסף פיזי, אין אפילו חתיכת נייר. אז מה יש? טכנולוגיה, ואמון בטכנולוגיה שהיא תדאג לשיטה ברורה, שהיא תדאג של"כסף" הזה יהיה איזשהו ערך. בפרק החדש של "אחד ביום": בעזרת דרור גלוברמן, מגיש התוכנית "נקסט" בקשת 12 והפודקאסט "בזמן שעבדתם", אנחנו עם הסיפור של ביטקוין - מההתחלה. האזינו