>> להאזנה לכל הפודקאסטים של "אחד ביום" הקליקו כאן
28 מיליארד שקלים - זה הסכום שהוציאה מדינת ישראל על דמי אבטלה מתחילת המשבר ועד היום, והיד עוד נטויה. החלטת הממשלה להזרים כסף לאזרחים כמה שיותר מהר ובלי לשאול הרבה שאלות הוכיחה את עצמה בתחילת הדרך, אבל לכל חל"ת יש מוצאי חל"ת, ויוני 2021 מתקרב בצעדי ענק.
תוכנית "רשת ביטחון" שמבטיחה דמי אבטלה בתנאים מקלים עזרה לאנשים רבים להרים את הראש מעל המים, אך יש בה כמה חסרונות מהותיים. בניגוד למודל הגרמני, שבו הכסף מועבר לעובד דרך המעסיק, בישראל הקשר בין הצדדים נותק - ובכך גוברת הסכנה שלעולם לא יחודש. מעבר לכך, הקיצבה גם עודדה לא מעט ישראלים להישאר בבית, ויש כאלה שאפילו בחרו להרוויח פעמיים - דמי אבטלה ומשכורת ב"שחור".
ועכשיו השלב הבא בפתח. עוד קצת יותר משלושה חודשים מאות אלפי ישראלים יתעוררו למציאות חדשה. המענקים יסתיימו, התוכניות יפוגו, הכסף יפסיק לזרום, והמשק החבול משנה של מלחמה יוצף במבקשי עבודה. שכירים רבים יחזרו, אבל מספר לא מבוטל גם עלול להישאר בחוץ. בלי תוכנית סדורה ועם בור כלכלי עצום שצריך לכסות, היום שאחרי הקורונה מתקרב - והמדינה חייבת להיערך.
היום (רביעי) בפרק של "אחד ביום": קרן מרציאנו על האתגר הכלכלי המרכזי של החודשים הקרובים, על האנשים שעשויים להיפגע יותר מכולם ועל המחיר הכבד שכולנו עלולים לשלם עוד שנים ארוכות.
פרק חדש של "אחד ביום", הפודקאסט היומי של N12, יעלה לאוויר בכל יום - שני עד חמישי - באתר N12 ובכל אפליקציות הפודקאסטים. היום אנחנו שואלים: האם התוכנית הכלכלית של ישראל לתקופת הקורונה תיזכר כהצלחה גדולה, או כישלון חרוץ?
לקריאה נוספת:
>> ינואר השחור: מספר המובטלים עולה, מספר המשרות הפנויות יורד
>> הקרב על התוכנית המענקים מתחדש: כ"ץ במסר ליועמ"ש, גנץ הגיב בחריפות
>> קרן מרציאנו: בזמן שנתניהו וכ"ץ הבטיחו מיליארדים, חולים המתינו שעות באמבולנסים