>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
סביר להניח שבקרוב יידרש כל הורה בישראל להחליט האם לחסן או לא לחסן את ילדיו נגד קורונה. ולאור המחקרים השונים, הדעות המגוונות והשאלות הרבות זו הפכה לדילמה מורכבת, קשה במיוחד. בשורה התחתונה, ההורים צריכים לשאול את עצמם - האם הם מזריקים לילדים הקטנים חומר שיש בו סיכון, סיכוי של אחד לכמה אלפים שהילד יסבול מתופעת לוואי - או שהם לא מחסנים, ומסתכנים בזה שהילד יחלה, עם סיכוי של אחד לכמה אלפים לסבול מתופעות לוואי קשות, אפילו מאוד.
"אחד ביום": דילמת החיסון השלישי
הדילמה הזו עומדת להיות רלוונטית לעשרות אלפי הורים בישראל - כי אחרי שבארצות הברית אישרו אתמול סופית לחסן ילדים, מחר ייערך דיון מכריע של הצט״מ - הצוות לטיפול במגפות בישראל, הגוף שממליץ למשרד הבריאות בנושא חיסונים. וברגע שיתחיל מבצע החיסונים בארץ, והוא כנראה יתחיל בקרוב, ההורים הם שיצטרכו לקבל את ההחלטה איזו קובייה הם רוצים לגלגל ואיזה סיכון הם מתכוונים לקחת.
הסוגיות המרכזיות כבר ידועות, השאלות הקשות כבר ברורות. ויש טיעונים לכאן ולכאן, דיון שנע בין שתי גישות. בפרק החדש של "אחד ביום" אנחנו עם כתבתנו ענבר טויזר, ד"ר ארז גרטי, אמינולוג ממכון דוידסון לחינוך מדעי הזרוע החינוכית של מכון ויצמן ופרופ' רבקה כרמי, רופאת ילדים וחברת מועצת החירום הציבורית במשבר הקורונה - בניסיון לעשות סדר בשאלת חיסון הילדים נגד קורונה.