>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
בעוד יומיים, וולי פאנק בת ה-82 סוף-סוף תגיע לחלל. זה יהיה אומנם במסע קצר של 10 דקות, אבל בעצם מדובר במסע מבחינתה שנמשך כבר 60 שנה. כשנאס"א, סוכנות החלל האמריקנית, רק התחילה את תוכניות החלל שלה, מאגר האסטרונאטים לא היה מאוד מגוון - כולם גברים לבנים עם רקע צבאי.
ד"ר ויליאם לאבלייס היה הרופא האחראי על הבדיקות הגופניות שלהם והחליט מי כשיר לטוס לחלל - ומי לא. אלא שד״ר לאבלייס היה סקרן, וכנראה גם פמיניסט, והוא תהה לעצמו איך נשים יעמדו במבחני האסטרונאוטים של הגברים. אז הד״ר גייס כסף פרטי, ובאופן לא רשמי הקים את תוכנית "מרקורי 13".
באפריל 1959 הוא פנה למאות נשים טייסות, וזימן אותן למבחנים, זהים לאלו שעברו הגברים. זה היה תהליך ארוך, ובסופו 13 נשים עברו בהצלחה. אחת מהן הייתה וולי פאנק, אז בת 21 - שלפי הרישומים מנאס"א הצליחה במבחנים אפילו יותר מכמה אסטרונאוטים גברים. לאחר שהתוכנית נחשפה, בנאס"א ובממשל האמריקני זעמו - איך ייתכן שאישה תטוס לחלל?! הפרויקט נגנז, הצוות פורק - וחלום החלל של וולי נגוז.
בעוד יומיים, פאנק תעלה על החללית "ניו שפרד" של המיליארדר ג'ף בזוס, ותבלה עשר דקות שלמות בחלל. והסיפור הזה, הסיפור של וולי פאנק, מסמל בעצם תהליך גדול הרבה יותר שקורה מעל לראש שלנו - אם פעם מעצמות היו שולחות אסטרונאוטים לחלל, היום, תיאורטית, כל אחד יכול - אפילו אישה בת 82 שכל חייה חלמה להיות אסטרונאטית.
בפרק החדש של "אחד ביום": אסף יחזקאלי וד"ר עדי ניניו גרינברג, מומחית חלל ולוויינות בסוכנות החלל הישראלית של משרד המדע והטכנולוגיה, על המיליארדרים שכובשים את החלל ומנסים להקים שם תחום חדש - תיירות.