>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
35 מיליארד שקלים. לפי ההערכה זה הסכום שמתבזבז בכל שנה בגלל הזמן שאזרחי ישראל מעבירים בפקקים במקום לעסוק בפעילות יצרנית בעבודה שלהם. תושבים רבים חווים על בשרם את עומסי התנועה הכבדים, אולם נראה שהמצב רק עומד להחמיר - והפתרונות שמציעה המדינה רחוקים מלהספיק אל מול מאות אלפי הרכבים החדשים שעולים לכביש מדי שנה.
במשרד התחבורה וברשויות המקומיות משקיעים במסלולים מהירים, בכבישים חדשים ותשתיות לתחבורה הציבורית. עם זאת, פרופ' טלי חתוקה, אדריכלית ומתכננת ערים, מסבירה שכדי לשים סוף לבעיה נדרש שינוי עמוק הרבה יותר, מהפך של ממש בסגנון החיים, בהרגלים שלנו, בדרך שבה אנו תופסים את מקום המגורים - ובתרבות הישראלית כולה.
אז איך הגיעו כבישי ישראל למצב הנוכחי, מה צריך לקרות כדי להתחיל לטפל בבעיה והאם הסוף נראה באופק? בפרק החדש של "אחד ביום": כתבת חדשות 12 עמליה דואק ופרופ' טלי חתוקה על הפקקים שמעכבים מאות אלפי ישראלים מדי בוקר, העתיד העגום שצפוי בכבישים - והפתרון המהפכני שיכול לשנות הכול. האזינו
קטע הפתיחה שמתאר את הפקקים בשנות ה-50 לקוח מתוך פרויקט הדיגיטציה של סינמטק ירושלים - ארכיון ישראלי לסרטים ובאדיבות אולפני הרצליה.