>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
לא היו שידורים חיים מקלפיות, לא אולפן שקוף, לא מדגם חגיגי בערב. האמת, לא הייתה סיבה. הבחירות לראשות ההסתדרות נערכו אתמול (שלישי), והיו נטולות אמוציות, עניין או שיח ציבורי. ולמרות זאת, גם מאחורי הקמפיין וניצחונו של ארנון בר דוד בבחירות האלו מסתתר סיפור אישי ופוליטי מעניין - אבל כל אלו הם כלום לעומת הסיפור הגדול על הגוף שהקים את המדינה - ובמשך עשרות שנים גם היה חזק יותר ממנה.
הסיפור מתחיל בימים שבהם הוקמה ההסתדרות בשטח הפראי והמבולגן שנקרא פלשתינה, שנת 1920. ומה שנולד כארגון פועלים הבין מהר מאוד שבעצם במציאות של אותם ימים צריך לספק לעובדים יותר מאשר מקום עבודה - צריך תשתית שלמה של שירותים. מגורים, תשתיות, בריאות וגם ביטחון.
במשך עשרות שנים ההסתדרות גרמה לשינויים פוליטיים, כלכליים וחברתיים רבי חשיבות במדינת ישראל. היא הכתירה ראשי ממשלה, ניהלה חלק נרחב מהמשק, היתה חזקה יותר ממוסדות המדינה - עד שכבר לא. בפרק החדש של "אחד ביום": ביחד עם כתב "תכנית חיסכון" גל חן ופרופ' לב גרינברג, חוקר ההיסטוריה והכלכלה הפוליטית של ישראל ותנועת העבודה, פרופסור אמריטוס באוניברסיטת "בן-גוריון בנגב" ומחבר הספר ההסתדרות מעל הכול - נסרטט את עלייתה ונפילתה של ההסתדרות.