>> להאזנה לכל הפרקים של "אחד ביום" לחצו כאן
נסיגת הכוחות הרוסים מאזור קייב חשפה בפני העולם את הזוועות שהתרחשו שם בזמן שהעיר ופרבריה היו תחת כיבוש. התמונות והעדויות שהגיעו מהעיר בוצ'ה היו הקשות ביותר - גופות מוטלות ברחובות עם ידיים קשורות, קברי אחים המוניים ואונס שיטתי של נשים. מנהיגים ברחבי העולם גינו את המעשים - נשיא ארה"ב ביידן אף כינה את פוטין פושע מלחמה - אבל לא נעשה הרבה מעבר לכך.
ובינתיים האזרחים הרוסים צופים בתמונה אחרת לחלוטין. התקשורת שנשלטת ברובה בידי השלטון יצאה למתקפת נגד, ובין היתר טענה שההרוגים בבוצ'ה נפגעו מפגזים של אוקראינה, שהתמונות מבוימות, שהמתים ברחובות הם למעשה שחקנים שמעמידים פנים, או שמדובר באזרחים פרו-רוסים שנטבחו בידי האוקראינים. מאמרים בתקשורת הרשמית אפילו קובעים שאוקראינה היא נאצית, ולכן יש לשלול את קיומה.
אילו צעדים יכולות מדינות המערב לנקוט מבלי לעורר מלחמה כוללת? מה ההיגיון שמנחה את האסטרטגיה הרוסית במאבק התודעתי? ומה עלול להיחשף כשהרוסים ייסגו מערים נוספות שנמצאת כעת בשליטתם? הפעם ב"אחד ביום": פשעי המלחמה של רוסיה - והקרב על האמת. האזינו
אורחים: עורך חדשות החוץ ערד ניר; ד"ר ורה מיכלין-שפיר, חוקרת אורחת במכון לתקשורת אסטרטגית בקינגס קולג׳ שבלונדון; יגאל ליברנט, דוקטורנט בבית הספר להיסטוריה באוניברסיטת תל אביב ומתרגם מרוסית.