היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט השיב היום (ראשון) בשלילה לבקשת פרקליטיו של ראש הממשלה נתניהו, עורכי הדין יוסי אשכנזי ועמית חדד, לקבל לידיהם את חומרי החקירה המלאים של תיקי 1000, 2000 ו-4000. נתניהו תקף בתגובה: "חוסם כל דבר שיכול לעזור לי לנצח".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
לדברי מנדלבליט, על פי האיזון שנקבע בחוק, חומרי החקירה המלאים מועברים לידי הנאשמים רק כאשר מוגש כתב האישום לבית המשפט. עוד ציין בתשובתו כי "ממילא בשלב זה ליבת חומרי החקירה מצויה בידיהם ועל בסיסה הם טענו טענות שונות הן בשלב השימוע והן לגבי החסינות".
בתשובתו התייחס מנדלבליט לטענת הפרקליטים כי החומר נדרש לשם הכנת טיעוניהם המשפטיים לדיון בבקשת החסינות של נתניהו: "אשר לטענתכם כי קבלת מלוא חומרי החקירה נדרשת לשם טיעון מלא ודיון בבקשת ראש הממשלה לכך שהכנסת תקבע כי עומדת לו חסינות... נבהיר כי לאחר קבלת החלטת היועמ"ש לממשלה על כך שהוא שוקל להגיש כתב אישום נגד מרשכם, בכפוף לשימוע, הועמדו לרשותכם חומרי חקירה רבים".
"חומרים אלו כוללים את כל חקירות החשודים", המשיך מנדלבליט. "מאות עדויות עדים, עשרות אלפי עמודים של תמלילי חקירות, חומר חשבונאי, הקלטות, מזכרים וכיוצא בזה ראיות, המהוות את ליבת חומרי החקירה בתיקים הנוגעים למרשכם". מעבר לכך, הבהיר מנדבליט, הליך החסינות לא בא להחליף את ההליך הפלילי - ובהתאם לכך אין מתפקידה של ועדת הכנסת לבחון מחדש את הראיות ואת חומרי החקירה.
מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "איך אפשר להילחם בעד האמת אם מסתירים את חומרי החקירה שמעידים על סחיטה באיומים של עדי מדינה, אכיפה בררנית ותפירת תקדימים משפטיים שלא קיימים בתולדות האנושות? מי שממשיך להתנהל בחוסר שקיפות כנראה רוצה להשיג תוצאה ידועה מראש. כל דבר שיכול להגן על נתניהו ולחשוף את האמת- נחסם, וכל דבר שיכול למנוע ממנו להתמודד ולנצח- מקודם בכל מחיר".
בהתאם לחוות דעתו של היועמ"ש לכנסת אייל ינון, הוועדה המסדרת אישרה בשבוע שעבר בדיון סוער את הקמת ועדת הכנסת שתדון בבקשת החסינות - וכעת נדרש אישורה של המליאה לכך. בליכוד מפעילים לחץ על יו"ר הכנסת יולי אדלשטיין למנוע את כינוס המליאה, במטרה לדחות את הדיון בבקשת החסינות, ולפי שעה רק בשבוע הבא צפויה המליאה להתכנס ולהצביע על כך.
אתמול קרא שר המשפטים אמיר אוחנה לאדלשטיין לא לכנס את המליאה. "בדמוקרטיה יש ציבור נבחרים, ובראשם יו"ר הכנסת - והוא הריבון לקבוע אם יתקיימו או לא יתקיימו דיונים", הסביר אוחנה בריאיון ל"פגוש את העיתונות". "אתה לא מקבל את חוות הדעת, אז אל תכנס את המליאה". עוד אמר שר המשפטים: "לאורך השנים אדלשטיין התנהג בצורה ממלכתית. אני מקווה שינהג כך גם הפעם, ולא יהפוך את הדמוקרטיה לסוג של משפטוקרטיה".