ההסכם שהושיב את גנץ ונתניהו יחד בממשלה הוליד השבוע קרב חדש על התודעה - קרב על מכונית השרד. הפרסום של טל שניידר בגלובס לפיו ראש הממשלה החליפי יקבל מכונית שרד ממוגנת יוקרתית של אאודי הקפיץ את יו"ר כחול לבן בני גנץ, שמיהר לגלגל את הכדור אל השב"כ שלטענתו קובע את סידורי האבטחה. אלא שבשב"כ, כך אנו מפרסמים, במקום להתרחק מהמשחק הפוליטי כמו באש, קפצו אל אותה השלולית.
אלה העובדות:
# ההסכם הקואליציוני בין כחול לבן לליכוד קובע, למעשה, את סידורי האבטחה של ראש הממשלה החליפי: זהים לאלה של ראש הממשלה. כלומר שיקולי ביטחון לא בטוח שיש פה, שיקולים פוליטיים בטוח שיש. "תיקבענה הוראות נוספות לעניין אבטחת ראש הממשלה החלופי ומ"מ ראש הממשלה ונושאים הנגזרים מכך… וראש הממשלה, שיהפוך לראש ממשלה חלופי ומ"מ ראש הממשלה יהיה זכאי לכל התנאים הנלווים למ"מ ראש הממשלה", נכתב בסעיף ה' להסכם.
# האאודי A8, למעשה שתיים כאלו, שהוצמדו לראש הממשלה החליפי גנץ הן הביצוע של סעיף ה' בהסכם הקואליציוני - רכב ממוגן (ויקר) כמו לראש הממשלה נתניהו. איך הסביר זאת גנץ? מכחול לבן נמסר: "הפרסום שגנץ דרש את הרכבים שקרי. מי שקובע את נהלי האבטחה הם גורמי הביטחון בלבד". מקורבי גנץ ביקשו להוסיף כי גנץ ביקש לצמצם ככל הניתן את עלויות האבטחה.
יכול להיות שגנץ באמת ביקש רכב זול יותר מהשב"כ והם סירבו. אבל אי אפשר להאשים אותם - אותו גנץ חתם על הסכם שמנחה את השב"כ להשוות את תנאי האבטחה, שזה כולל את הרכב הממוגן היקר, לזה של ראש הממשלה.
לא רכבי יוקרה, ולא שום גינוני כבוד מעניינים אותי. מה שמעניין אותי זה רק לעשות טוב למדינת ישראל וכך יהיה.
איך התהפכו היוצרות ב-15 שעות?
# אז שאלנו את השב"כ, כדי להיות בטוחים, מי נתן את ההוראה? זו התשובה כלשונה שהעבירו ל-N12 מהשב"כ אתמול (רביעי) בשעה 06:41 בבוקר: "בוקר טוב. איננו מתייחסים לנושאים הנוגעים לסידורי אבטחה". שושואיסטים עד הסוף. אפשר לכבד שמירת סודות בארגון חשאי.
# אבל אז הגיע הזג של הזיגזג. החשאיות של שירות הביטחון הכללי התפוגגה בהפתעה גמורה בשעה 21:57. אז, מבלי שניג'סנו בכלל שוב, הגיעה תשובה חדשה מהשב"כ. אותו גוף שרק 15 וקצת שעות קודם לכן הכריז שאסור לו לדבר בכלל על אבטחת אישים.
זו התשובה המפתיעה: "בהמשך לפניה בנושא אבטחת גנץ - שירות הביטחון הכללי אחראי, על פי הדין, לאבטחת סמלי השלטון בהתאם לקבוע בהחלטות הממשלה בנושא. במסגרת אחריותו וסמכותו קובע שב"כ באופן בלעדי את רמת האבטחה והיקפה, בהתאם לשיקולים מקצועיים והערכות מצב. בהקשר זה מבקש שב"כ להדגיש כי לאישיות מאובטחת אין כל מעורבות בקביעת רמת האבטחה, שיטת האבטחה או אופן יישומה, הלכה למעשה".
ואחרי כל השתיקות, התשובות הסותרות והדיפת האחריות, הציבור נשאר עם שאלה אחת פתוחה: האם אלה שאנחנו משלמים את משכורתם (שלא קוצצה בגלל הקורונה), זוכרים שהם אמורים לעבוד בשבילנו ולא בשביל עצמם?
בשב"כ בחרו שלא להגיב לדברים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות