ברקע העימותים בממשלת האחדות של נתניהו וגנץ ועננת הבחירות הכבדה שנישאת באוויר, נשיא המדינה רובי ריבלין קרא היום (חמישי) את הממשלה לסדר. בדברים שנשא במפגש הוקרה לעובדים הסוציאליים בתום שביתתם הוא תקף את התנהלות הממשלה: "חדלו מהשיח על הקדמת בחירות. הרפו מהאפשרות האיומה הזו בימים אלה, והישמרו לכם ממנה! מדינת ישראל אינה בובת סחבות הנשרכת אחריכם, בעודכם מתקוטטים ללא הרף".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אני מבקש לפנות מכאן- אל חברי הממשלה כולם", אמר הנשיא. "אני, כמו יתר אזרחי המדינה, עוקב בדאגה רבה אחר ההתפתחויות בכנסת ישראל, המטלטלות שוב ושוב את השותפות השברירית ממילא, בין כל סיעות הקואליציה. מכאן, אני קורא לכולכם, אזרח ככל האזרחים- המדבר אליכם בשמם. המדבר אליכם מגרונם- התעשתו!"

"אזרחינו, כולם, זקוקים לכם ממוקדים, בהירים, פועלים לפתרון המשבר חסר התקדים אליו נקלעה מדינת ישראל והאנושות כולה. בידכם הדבר לעשותו - הוכיחו לנו זאת".

ביבי נתניהו ובני גנץ, פגישת הקבינט בירושלים (צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90 )
ביבי נתניהו ובני גנץ, פגישת הקבינט בירושלים|צילום: מארק ישראל סלם, פלאש/90

ממשלת החירום של הליכוד וכחול לבן שקמה רק לפני חודשיים וקצת מתפקדת בקושי רב, ונדמה שכל יום היא במרחק של פסע מפירוק. אתמול התחוללה סערה של ממש בעקבות אישורו בקריאה טרומית של החוק האוסר על טיפולי המרה בקהילה הגאה, והצבעתה של כחול לבן בניגוד להצבעת הקואליציה. בעקבות הפרת המשמעת הקואליציונית, יו"ר הקואליציה מיקי זוהר העמיד 2 ברירות בפני מפלגתו של גנץ: "העברת תקציב, ממשלה יציבה ומתפקדת או ללכת לבחירות".

הממשלה הודיעה אתמול שתתנגד להצעת החוק נגד טיפולי ההמרה, בעוד בכחול לבן החליטו לתמוך בניגוד למשמעת הקואליציונית. ח"כים חרדים זעמו לאחר אישור הצעת החוק וקראו לעבר גנץ: "לא תהיה ראש ממשלה". השר לביטחון פנים אמיר אוחנה לא הצביע עם הקואליציה ובחר להצביע בעד. 

סגן השר פרוש על החוק: "אם הליכוד לא מסוגל בנושא כה עקרוני לציבור החרדי לגייס את הרוב נגד, הוא מאבד את עצמו לדעת". יו"ר דגל התורה ח"כ משה גפני זעם: "לא נשתף פעולה עם כחול לבן. אבל גם שלטון הליכוד שווה לכפרות, איפה היה ראש הממשלה נתניהו? למה אמיר אוחנה הצביע בעד? שוקלים את צעדינו".

ח
צילום: ערוץ הכנסת

שר הבינוי והשיכון יעקב ליצמן מסר: "ההתנהלות הקלוקלת של כחול לבן בניגוד למשמעת הקואליציונית היא קריאת תיגר על השותפות הפוליטית איתם בצורה הזו. על הליכוד להחליט אם הוא יודע לנהל קואליציה או שהוא מאבד עצמו פוליטית". כמחאה על התנהלות הליכוד, החליטו בש״ס לנטוש את המליאה ולא להשתתף בהצבעות עד להודעה חדשה.