בליכוד ובכחול לבן דנים בפשרה שעשויה למנוע את הבחירות, שאותה הגה שר המדע והטכנולוגיה יזהר שי (כחול לבן). על פי הצעת הפשרה שעומדת על השולחן, יועבר תקציב דו שנתי שיאושר בתחילת 2021 והרוטציה בין נתניהו לגנץ תידחה למאי 2022. כהונת הממשלה תוארך ל-4 שנים וכל הבכירים ימונו בהסכמה. שר האוצר ישראל כ"ץ, שדוחף גם הוא את הצעת הפשרה, מנסה להכניס סעיף נוסף שנותן לנתניהו נקודת יציאה במרץ 2022.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ההערכה היא שלפשרה הזו יש הרבה יותר סיכוי אחרי המהלך של גדעון סער, אך עדיין הסיכוי שהולכים לבחירות גדול יותר מאשר הסיכוי שהולכים לפשרה או קואליציה חלופית בכנסת הנוכחית. יש לנתניהו עוד אפשרות אחת, שאינה רוטציה או בחירות, והיא ממשלה שמתבססת על 61 ח"כים בכנסת הזו.
בעוד שעד לפני יומיים זה היה נראה בלתי סביר שנפתלי בנט יחבור למהלך כזה, אך כעת, כשכוחו של בנט מתכרסם, מאחר שסער לקח לו את כל מצביעי המרכז בן לילה, כולל אלה שעברו אליו מכחול-לבן, ייתכן שהוא בכל זאת ירצה להצטרף. גם במקרה הזה, צריך עוד שני חברי כנסת מכחול-לבן. גם אם נתניהו ישיג 61 ח"כים , לא בטוח ששרן השכל ומיכל שיר, מהמחנה של גדעון סער בליכוד, ילכו איתו.
אמש (שישי) תקף שר הביטחון ויו"ר מפלגת כחול-לבן, בני גנץ, את ראש הממשלה, בנימין נתניהו, בטענה כי הוא האחראי לכך שמדינת ישראל צועדת לבחירות פעם נוספת בעיצומו של המשבר הבריאותי הגדול בתולדותיה. "בגלל שיקולים אישיים של נתניהו אנחנו דוהרים לבחירות", כתב גנץ בפוסט שפרסם בחשבון הפייסבוק שלו. "בסופה של מערכת הבחירות הרביעית הזאת, אני יודע שנתניהו לא יהיה עוד ראש הממשלה של מדינת ישראל וגם הוא צריך לדעת את זה".
ועדת הכנסת בראשות חבר הכנסת איתן גינזבורג מכחול לבן אישרה ביום רביעי לקריאה ראשונה את החוק לפיזור הכנסת. עשרה ח"כים הצביעו בעד ההצעה, 7 התנגדו. אם ההצעה תאושר בסופו של דבר בשלוש קריאות, הכנסת תפוזר - וישראל תצא לבחירות נוספות. בדיון הוחלט כי מועד הבחירות המוצע לאישור מליאת הכנסת יהיה 16 במרץ.