זמן קצר לפני כניסת השבת הכריז יו"ר ימינה נפתלי בנט על פתיחה רשמית במגעים ל"הקמת ממשלת אחדות לאומית", אלא שאותם המגעים החלו מאחורי הקלעים כבר לפני כמה שבועות. מהמשא ומתן הקצר שהתקיים עד כה, הולכת ומסתמנת חלוקת התיקים בממשלת בנט-לפיד המיועדת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מצידו של בנט היו מעוניינים לסיים את המשא ומתן כבר השבוע ולהגיע לנשיא המדינה בתום המנדט של נתניהו עם ממשלה מוכנה. בנוסף, מעוניין בנט לצרף לממשלה גם כמה חברים מהליכוד ואף מהמפלגות החרדיות.
על פי הסיכום שהושג נכון לעכשיו, בנט יכהן כראש הממשלה, לפיד כראש הממשלה ברוטציה ושר החוץ, גנץ ימשיך כשר הביטחון, גדעון סער ימונה לשר המשפטים אך הוא גם מועמד לתפקיד שר הביטחון, ואביגדור ליברמן יקבל את תיק האוצר.
אלא שגם מפלגת העבודה ומפלגת מרצ דורשות אף הן תיק בכיר אחד לפחות. זאת בהיותן מפלגות עם כוח פוליטי זהה לזה של סער ובנט (6 ו-7 מנדטים). עם זאת, הן נמצאות בעמדת מיקוח פחות טובה בגלל שהן לא בסכנת עריקה לנתניהו.
שקד התנגדה למינוי מיכאלי לשרת הפנים
במחנה השינוי חשבו להעניק למרב מיכאלי את תיק הפנים, אך נתקלו בסירוב נחרץ של איילת שקד שהתנגדה להעברת התיק למפלגת העבודה, בשל היותו של משרד הפנים תיק אידיאולוגי וככזה היא סבורה שהוא צריך להישאר בימין. מעבר לאידיאולוגיה, תיק הפנים הוא גם חשוב מאוד לבניית כוח פוליטי בשטח.
מחלוקת נוספת נוגעת גם לתיק החינוך, שדורש הצד הימני בממשלה להעניק ליפעת שאשא ביטון, ואילו בצד השמאלי היו שמחים לראות את יו"ר מרצ ניצן הורביץ מכהן כשר החינוך. מחלוקת נוספת היא גם על תיק הקליטה בין ישראל ביתנו שמעוניינים בו לאורך כל השנים, בעוד שבכחול לבן היו רוצים לראות את פנינה תמנו-שטה בתפקיד.
חשוב לציין, עצם הדיון על חלוקת תיקים היא התקדמות גדולה מבחינת גוש השינוי, אך במחנה אומרים שלמרות ההתקדמות הדרך לממשלה עוד ארוכה. רוב חבריה המיועדים מהמרים רק ב-60 אחוזים שתקום, ואילו ב-40 אחוזים שהולכים לבחירות.
אחת התוכניות הראשונות של ממשלת השינוי, אם תקום, היא להעביר תקציב דו שנתי. זאת במטרה להעניק לממשלה שקט פוליטי, לאפשר את מימוש הרוטציה - וכמובן לאפשר ודאות כלכלית למדינת ישראל. אחת המטרות המרכזיות של ממשלת השינוי היא לעסוק בנושאים הכלכליים - ואם היא תצליח להעביר תקציב דו שנתי זה ינטרל חלק מהמוקשים בשלב מוקדם.