בקיעים בקואליציה והמשבר שמשתק את הכנסת: הסכסוך של ממשלת בנט עם רע"ם אומנם נפתר, אך במפלגתו של מנסור עבאס עדיין מודאגים מהמגעים המתקדמים מול הרשימה המשותפת, מתעקשים כי אין להם אלטרנטיבה ומציבים דרישות - כך פרסמנו אמש (ראשון) ב"מהדורה המרכזית". באופוזיציה זועמים על הסידור של ועדות הכנסת ומאיימים להחרימן: "חלוקה לא הוגנת".
בתוך כך, בכירים ברע"ם אמרו על רקע הדברים, כי "אין לנו אלטרנטיבה בדמות פורשים מהליכוד" - ופסלו את האפשרות שהקואליציה תקבל עריקים. עוד הם הדגישו: "מי שמנסה להראות לנו שהמשותפת היא אופציה, אין לנו בעיה לעשות לו פיילוט של שבועיים שיחליט אם כדאי לו".
מוקדם יותר אתמול התקיימה פגישה בין מזכיר הממשלה לבין ח"כ וליד טאהא - בעקבות הזעם של רע"ם. עוד ציפו אנשיו של עבאס שהממשלה תקבל שתי החלטות - העברת מנהלת הבדואים למשרד העבודה והרווחה, וכן הקמת ועדה בין משרדית בראשות מזכיר הממשלה לענייני החברה הערבית - אך אלו התעכבו.
אמש אישר יו"ר סיעת רע"ם, ח"כ וליד טאהא, כי המשבר הקואליציוני נפתר לאחר שהדרישות שהעלתה רע"ם נענו. "בתום יום גדוש מגעים, וכשותפים לקואליציה, הגענו להסכמות בנוגע ליישום מיידי של שורה של החלטות מההסכם הקואלציוני של רע"ם, בנוסף להחלטות אחרות שקשורות לחברה הערבית", נמסר בהודעה מטעמו. "בימים הקרובים נהיה עדים להחלטות משמעותיות בסוגיות רבות הקשורות לחברה הערבית".
רע"ם דורשת מהממשלה: לנהל מגעים עם המשותפת בתיאום איתם
ברע"ם מבקשים למסור לראש הממשלה נפתלי בנט ולראש הממשלה החליפי יאיר לפיד, כי הבעיה שגורמת להם לחזק את היחסים עם הרשימה המשותפת לא נוגעת אליהם, אלא לאלי אבידר מישראל ביתנו. "אי אפשר להעניש אותנו בדבר שאנחנו לא אשמים בו", הם מדגישים. עוד הם מבקשים באופן חד משמעי, כי כל מגע שיתקיים מהיום ואילך עם המשותפת יהיה בתיאום איתם, ושכל דבר שיינתן למשותפת בתמורה - יהיה גלוי ולאחר התייעצות איתם.
הוויכוח פורץ על רקע הניסיון של הרשימה המשותפת להחליש את רע"ם בתוך הקואליציה, כדי להראות שאין היא מספקת את הסחורה. על כן, בקואליציה שבים ומדגישים כי עבאס עומד למבחן בשבועות הקרובים ונדרש להוכיח שבמפלגתו נרתמים כאחד להצבעות בקואליציה.
בליכוד ובסיעות החרדיות מאיימים: "נחרים את הכנסת"
עימות גדול מתעורר שוב בין הקואליציה לאופוזיציה ועלול לפגוע בכנסת. הפעם הוא פרץ בשל סידור הוועדות מצד הקואליציה, שבו נראה באופן מובהק כי יש ניסיון מצידה ליצור רוב בוועדות החשובות כדוגמת ועדת הכספים ונשיאות הכנסת. לעומת זאת, הוועדות שנחשבות לפחות חיוניות כמו ועדת המדע - נתנו לאופוזיציה רוב משמעותי. בעקבות כך, בליכוד ובסיעות החרדיות טוענים שמדובר במהלך לא הוגן, שוקלים להחרים את דיוני הכנסת ולא למנות ראשים לוועדות שתחתיהם. יו"ר הכנסת מיקי לוי מוטרד מכך וההערכה היא שהוא ינסה לכנס ישיבה, כדי להביא לפתרון העניין.