בזמן שהממשלה הושבעה - המונים מרחבי הארץ התקבצו מחוץ לכנסת והפגינו נגד הקמתה. אלא שבעוד שהלך הרוח מורגש במדינה, נדמה שקירות בתי החולים חסינים בפני רחשי הפוליטיקה: בבית החולים "שערי צדק" שבירושלים, הצוותים הרפואיים מקפידים להשאיר את הפוליטיקה בחוץ, להישאר מקצועיים - ולא לתת לדיבורים סביב חוק ההפליה להשפיע על הטיפול הניתן למטופלים, באשר הם.
האחות דגנית קובלינר פרידמן, שעל ראשה כיסוי ראש, מתייחסת להקשר של חוק ההפליה בהלכה היהודית ומנסה להסביר את הפער בין השניים: "נכון שמופיע במקומות מסוימים בהלכה היהודית שאין לחלל שבת כדי לטפל בגוי, אבל יש מספיק פסיקות בנושא שמתירות ואפילו מעודדות לטפל בכל אחד". היא מוסיפה, "הנוסח בגמרא אומר: 'כל המציל נפש אחת, כאילו הציל עולם ומלואו'. הוא לא אומר: "כל המציל נפש אחת מישראל'".
היא משתפת ממאורעות מהימים האחרונים בבית החולים, הממחישים את המציאות הקשה: "היו לנו ארבעה מקרים, באחד מהם שמו בחדר טראומה את המפגע יחד עם הפגוע. לצערנו בשלושה מן המקרים לא הצלחנו להציל את הפגוע והצלנו את המפגע". היא ממשיכה, "טיפלנו בכולם באותה דרך שווה כי כשאנחנו נמצאים פה בעבודה - אנחנו מצילים חיים. זה לא משנה מי הוא, מה הוא או מה הוא עשה".
אמנם סביר להניח שהחוק להתרת ההפליה שהציונות הדתית התעקשה להכניס להסכם הקואליציוני לא יתממש - לפחות לא בקדנציה הזאת. אבל צריך להכיר בעובדה שהממשלה החדשה בהחלט מייצגת את השינוי שעוברת ישראל. יותר ימנית, יותר דתית ויותר חרדית. וגם הדתיים עצמם משתנים: יותר בצלאל סמוטריץ' ואורית סטרוק, פחות מתן כהנא, חילי טרופר והאחות דגנית מהמיון.