נקודות המחלוקת: ראש האופוזיציה בנימין נתניהו הצליח אחרי חמש מערכות בחירות לזכות באמון העם – ולקבל מנדט להקמת ממשלה. בלוק המפלגות שצפויות להיכנס איתו לקואליציה חולקות איתו תפיסת עולם משותפת, אבל ממשלת החלומות שלו עלולה לייצר לו גם לא מעט כאב ראש לעימותים תכופים.

הסוגיות המדיניות-ביטחוניות הן אלו שתהיינה במרכז המחלוקת, כשבתוך הממשלה נתניהו יהיה הסמן השמאלי. בקואליציה שירכיב אין לו הפעם את אותו "מלבין כביסה בינלאומי", כדוגמת ציפי לבני, אהוד ברק, יאיר לפיד או משה כחלון שהיו איתו בעבר.

חה
צילום: מנהלת הר הבית

בן גביר ידרוש עלייה לירושלים?

אחד הנושאים שעלולים לגרום להתנגשות בין חלקי הממשלה היא סוגיית ירושלים ועליית היהודים להר הבית. בין אם חה"כ איתמר בן גביר יקבל את תפקיד השר לביטחון הפנים ובין אם לא, נשאלת השאלה איך הוא יתמודד - מתוך הממשלה - עם ההחלטה לשמור על סטטוס קוו במקום. זאת, כפי שנתניהו עשה וכנראה גם ימשיך לעשות בתקופת כהונתו השישית, במקום כל כך רגיש ביטחונית, מדינית ובינלאומית.

ההתנגשות בעניין הזה צפויה גם עם החרדים, שרואים בעליית יהודים להר הבית ממש איסור, ואפילו האשימו במהלך מערכת הבחירות את בן גביר שהוא גדול מחללי היהדות.

גם בסוגיות הבנייה במאחזים ובהתנחלויות צפויה התנגשות בתוך הממשלה העתידית. נתניהו הפיל בכהונותיו הקודמות כמה וכמה פעמים את ביטול חוק ההתנתקות - שמאפשר חזרה לארבעה יישובים בשומרון. סמוטריץ' והציונות הדתית מתכוונים לדרוש בדיוק את זה במו"מ הקואליציוני. יתר על כן, גם שאלת הבנייה בירושלים, שנתניהו דאג להסיר מסדר היום בכל פעם שהאמריקנים התרעמו, עלולה להוות מוקש רציני בין השותפים הקואליציונים.

הסוגיה המשפטית, שעמדה במרכז מערכת הבחירות, צפויה לצוץ גם ביתר שאת גם במהלך הקדנציה. בעבר, נתניהו התהדר בכך שהוא בלם יוזמות חקיקה שנועדו להפר את האיזון בין הרשויות, האם הפעם - בהינתן המצב המשפטי שלו - הוא עדיין ייתן להן ברקס? מי מהשותפים יוותר ועל מה: האם בן גביר שטוען שהוא רוצה חוק צרפתי רטרואקטיבי שבעצם יבטל את משפט נתניהו, או סמוטריץ' שדורש לשנות את עבירת המרמה והפרת אמונים ולהחריג ממנה את ההליכים הקיימים בחקיקה? שתי יוזמות שמיטיבות עם נתניהו באופן ברור, על מה מהן הוא יילך ומה יבלום, אם בכלל?