איך רואים את המתח בין ישראל לארה"ב?
"הפלסטינים שמחים מאוד לראות שיש לחץ אמריקני על ישראל, אבל הלחץ הזה מופנה לענייני פנים ישראליים ולא לענייני הכיבוש. הייתי רוצה לראות לחץ אמריקני על ישראל על המדיניות של ישראל בשטחים הפלסטיניים, הבנייה בהתנחלויות, הסיפוח והמשך הכיבוש. לצערי ההנהגה האמריקנית של ביידן הבטיחה לפלסטינים שלושה דברים ולא קיימה דבר: היא לא פתחה את הקונסוליה האמריקנית בירושלים, לא פתחה משרד של אש"ף בוושינגטון ולא חידשה את הסיוע לרשות הפלסטינית. אין בכלל סיוע אמריקני - אפילו לא דולר אחד. זה נגד ההבטחות של ביידן לפני ואחרי הבחירות. הוא הבטיח - ודבר לא קרה".
אילו שינויים רואים בהנהגה ובחברה הפלסטינית מאז עליית ממשלת נתניהו האחרונה?
"השינוי הכי בולט הוא שהממשלה הזו מטרפדת את האפשרות להגיע לפתרון של שתי מדינות - היא קובעת עובדות בשטח שיהפכו הסכם כזה לבלתי אפשרי. היא לא מכירה בזכויות הבסיסיות של העם הפלסטיני, וממשיכה עם סיפוח השטחים באזורי C. במדיניות הזו אנחנו רואים פרובוקציה יומיומית על ידי המתנחלים שהם מעודדים מאוד מהתכנית של הממשלה - מה שגורם להתנגדות אלימה מצד הפלסטינים. אנחנו הולכים להתנגשות רחבה יותר בשטחים הכבושים. ראינו את זה במקומות שונים - בשכם, חווארה, ועוד מקומות בגדה המערבית ולדעתי זה יתרחב עם הזמן עם המשך הפרובוקציה של המתנחלים והפרובוקציה של הקמת המשמר הלאומי של בן גביר".
מה המצב בשטחי הרשות הפלסטינית?
"אני חושב שהרשות הפלסטינית נחלשת מאוד בזמן האחרון ומאבדת את השליטה בכמה מקומות בגדה המערבית. זה נובע מהיעדר אופק מדיני ומקשיים חברתיים וכלכליים בחברה הפלסטינית, כתוצאה מהמדיניות הישראלית ומהיעדר תהליך דמוקרטי בחברה הפלסטינית, כמו למשל מלחמה של ממש בשחיתות".
איך רואים את המשבר בישראל בחברה הפלסטינית?
"החברה הפלסטינית רואה את המשבר בישראל בשני אופנים: מצד אחד, יש כאלה שמקווים שההתנגשות בתוך החברה הישראלית תפיל את ישראל, ומצד שני יש אנשים שרואים סיכוי שאולי בישראל תקום עכשיו ממשלה שתוביל לפתרון מדיני. אני חושב שהממשלה היחידה שהייתה יכולה ללכת עד הסוף היא ממשלת אולמרט אבל לצערי הוא התפטר, אנחנו מצפים לממשלה כמו זו של אולמרט או זו של רבין".
למה הרשות הלכה לפסגות האזוריות בעקבה ובשארם א-שייח?
"אני סבור שבלחץ של מצרים וירדן, אבל לועידות האלה אין תמיכה של הציבור הפלסטיני. יש התנגדות רחבה מאוד נגד ההשתתפות של הפלסטינים בוועידות האלה כי לא ראינו שום שינוי בעמדה הישראלית ובמדיניות הישראלית כלפי הפלסטינים וראינו שיום אחרי ועידת עקבה היה טבח בג'נין ולאחר מכן גם ביריחו ובעוד מקומות, כלומר אין שינוי משמעותי במדיניות הישראלית. אז למה הולכים ונותנים לגיטימציה לממשלה שאנחנו דורשים מהעולם שיחרים אותה? אם אנחנו דורשים שהעולם יחרים את הממשלה הזו אז קודם כל צריך להחרים אותה בעצמנו ולהקשות עליה".
איך הצעדים של בן גביר מתקבלים בקרב הפלסטינים?
"אני חושב שלבן גביר אין תשתית של ממש לעשות שינויים מרחיקי לכת בחיי הפלסטינים בכלא, הם לא מקבלים פריבילגיות ולא מדובר במלון חמישה כוכבים. אם אנחנו משווים את התנאים של הפלסטינים לפושעים באירופה - לאלו שיושבים בכלא באירופה החיים טוב יותר. ישראל משווה את עצמה למדינות המערב אבל היא במקום גרוע מאוד ביחס למערב. הקצבת מים או פיתות? אתה לא יכול למנוע מאנשים להתרחץ או לקבל לחם, אבל זה מה שעושה בן גביר".
מה בנוגע לאסירים?
"התנאים של האסירים הפלסטינים הושגו בעקבות לחץ ושביתות. לא קיבלו דבר מתנה מהישראלים אני הייתי בבתי הכלא 12 שנים, קיבלנו מזרון או בגדים מההורים - כל דבר רק אחרי מאבק. האסירים לא יוותרו וסערה שם תגיע גם לחברה הפלסטינית. טוב שהפסיקו את הסנקציות נגד הפלסטינים ברמדאן כי אחרת הרחוב היה יכול להידלק".