עשרה צעירים מקבוצת "לחסום את ההפיכה" ערכו אתמול (חמישי), כחלק מ"יום השיתוק הלאומי" נגד המהפכה המשפטית, מייצג שבו שכבו על מדרגות בניין משטרת מחוז תל אביב כשהם מכוסים בצבע אדום - המדמה דם. אחד ממשתתפי המיצג נעצר ונחקר בחשד לביצוע עבירות של פגיעה בסמלי השלטון, הפרעה לסדר הציבורי והשחתת רכוש. שופט בית משפט השלום בתל אביב, ד"ר מנחם (מריו) קליין, סרב לשחרר את אחד מהמפגינים מהמייצג. השופט קליין ביסס את החלטתו תוך התייחסות למאורעות היסטוריים שונים, הבעה ברורה של עמדה פוליטית ופרשנות אישית, נוסף על ציון מעשים שהעצור לא ביצע - דוגמת חסימת עורקי תחבורה וסרבנות לשירות. הבוקר (שישי) בתום דיון שני בעניינו שוחרר המפגין.
השופט קליין, שכיהן באותה העת כשופט תורן, אמר לפרוטוקול כי צעדי המחאה הם חלק מסבב של פעולות שעשויות להמשיך ללא גבול, כאשר כל קבוצה תעשה את העולה על רוחה נגד צעדי חקיקה, תוך שהוא מצמיד למפגין מעשים שלא ביצע. "והיה והמבקש וחבריו יצליחו במשימה ולאחר שיבושים חוזרים ונשנים, חסימת עורקי תחבורה ראשית, גרימת נזק לאזרחים שרוצים להגיע לעבודה, ללימודים, לטיפול רפואי בבתי חולים, סרבנות לשרת ולשלם מיסים וכו', ואז נגיד שבתום שלושת חודשי סבל לאזרחי המדינה, תיכנע הממשלה ותבטל את כלל יוזמות החקיקה".
"מה אז? אולי כעבור שבועיים ילמדו תומכי החקיקה כיצד משיגים הישגים במדינה זו ויתחילו הם בתורם לשבש ולשתק את המשק (...) לאחר 3 חודשי סבל לאזרחים, תיכנע שוב הממשלה והפעם תכריז שהיא חוזרת לכנסת עם אותן הצעות החוק", כתב השופט קליין. או אז יהיה שקט ושלווה לאזרחי ישראל ה'בלתי מעורבים', אך גם זאת לשבועיים בלבד כי אז יחזרו הקבוצה הראשונה לפעילות "שיבוש" ושיתוק" וחוזר חלילה, בלי סוף... ואנא אנו באים?".
החלטת השופט כולל ניתוח אישי של המצב הפוליטי כמו גם התייחסות אידיאולוגית: "לפני כ-3 שנים זכיתי להשתתף, ביחד עם כב' הנשיאה חיות, בסיור במחנות ההשמדה ובגטאות בפולין, במה שכונה "שופטים כעדים". מכל הזוועות שראינו ומכל מה שלמדנו, מה שהותיר אותי נדהם היה הגילוי שגם ברגעים הנוראיים בהם הצורר הנאצי כבר החל בהשמדת יהודי אירופה - היהודים עדיין לא היו מאוחדים. הם המשיכו בוויכוחים הישנים, כאילו עולם כמנהגו נוהג. שם חלחלה לי התובנה לפיה אנו כאן בארץ תלויים זה בזה ואם לא נפנים זאת, בסוף נהיה תלויים זה ליד זה. מדינת ישראל מתמודדת עם אידאולוגיות אסלמונאציות שמכריזות בריש גלי על תקוותם להשמיד את מדינתנו ולהחריב את שארית הפליטה שהתרכזה כאן. אל לנו לתת להם יד בכך".
תגובת דוברות הרשות השופטת: "מדובר בהחלטה שניתנה על ידי שופט תורן מחוץ לשעות העבודה, שעניינה ערר על החלטת קצין משטרה לעצור את המבקש. בית המשפט קבע כי הבקשה תידון על ידי ביהמ"ש בפני שופט תורן בשעות הבוקר. ההחלטה נשלחה לצדדים על ידי המזכירות בשעות הלילה ומדברת בעד עצמה".
מקבוצת "לחסום את ההפיכה" נמסר כי "הגם שאנחנו שמחים עבור כבוד השופט קליין על כך שסומן בידי השלטון הדיקטטורי הנוכחי לכהונת שופט בבית המשפט העליון, אנחנו עצובים ומזועזעים מהדברים הבלתי נתפסים שהוא ייחס לנו, צעירים ישראלים שאיכפת להם מהמדינה. יחד עם זאת, מוטב שישמור את דעותיו הפוליטיות לעצמו".
"קיבלנו הדגמה מבהילה על כמה פוליטיזציה של השפיטה פוגעת באזרחי ישראל", הוסיפו בקבוצה. "אנו דורשים מכבוד נשיאת העליון להבהיר שמערכת המשפט אינה עומדת מאחורי אמירות המייחסות למפגינים שיקולים אסלאמונאציים, ודורשים מקליין שהתבטאויות החריגות הן משנה פוליטית דיקטטורית ולא פסיקה משפטית להשעות את עצמו מיידית".