פסילת דרעי מלכהן כשר: חה"כ ישראל אייכלר מיהדות התורה תקף הבוקר (חמישי) בחריפות את החלטת בג"ץ ואמר בריאיון לעופר חדד בגלי צה"ל: "מבחינה מוסרית אין לבג"ץ יכולת לדרוש שמישהו יציית לפסקיהם כשהם לא מצייתים לחוק. יש פה מלחמת תרבות, כיבוש איטי שלקח 20-30 שנה. היום יש שלטון מוחלט של דיקטטורה - כמו אצל פוטין".
פסילת דרעי בבג"ץ: סיקור N12
- דעת המיעוט: זה השופט היחיד שלא פסל את דרעי
- בנו של אריה דרעי ברמז עבה: "על כסאו לא ישב זר"
- מה יכול לעשות נתניהו? והמועמדים להחליף את דרעי במשרדים
- פרשנות | הקומבינה של דרעי נכשלה
- נתניהו הגיע לביתו של השר דרעי אחרי פרסום ההחלטה: כשאח שלי במצוקה - אני בא אליו
"גם כשבגין עלה לשלטון היו אנשים שאמרו שיהיו יריות ברחובות, אבל אז הצליחה ההגמוניה האליטיסטית להקטין אותו ולהשאיר את כל מערכות השלטון בידיה", אמר ח"כ אייכלר. הוא התייחס גם להפגנה הצפויה בשבת ואמר: "הפגנה זה חשוב מאוד, אני בעד חופש הביטוי, אבל תשמע את הסגנון - 'הם השליטים, הם העליונים, והעם הטיפש - צריך להגביל אותו'".
יו"ר ועדת העבודה והרווחה אייכלר הדגיש: "אנחנו לא רוצים מלחמה ברחובות, אנחנו הדמוקרטים רוצים מאבק מוחות. ההר המשפטי יצא קטן כמו עכברון דיקטטורי".
האמירה של אייכלר מצטרפת לזו של השר למורשת וירושלים עמיחי אליהו מעוצמה יהודית, שהביע התנגדות נחרצת בטוויטר האישי שלו נגד הפסיקה של בג"ץ בעניין דרעי. "החלטת בית המשפט היא אינה אחראית ומושפעת מאינטרס פוליטי צר", כתב. "לשופטים אין סמכות בחוק להתעלם מחוק יסוד ולרמוס את ממשלת הימין הזו על החלטותיה".
החלטת בית המשפט היא אינה אחראית ומושפעת מאינטרס פוליטי צר. לשופטים אין סמכות בחוק להתעלם מחוק יסוד ולרמוס את ממשלת הימין הזו על החלטותיה.
— עמיחי אליהו (@Eliyahu_a) January 18, 2023
אני קורא לחבריי בממשלה לא להיענות לפסיקת בג"ץ שכן זו החלטה שאינה חוקית. ולקדם במהירות את הרפורמה במערכת המשפט.
בנוסף, אליהו קרא לחברי הממשלה "שלא להיענות לפסיקת בג"ץ שכן זו החלטה שאינה חוקית". הוא העביר גם מסר לשר המשפטים לוין: "צריך לקדם במהירות את הרפורמה במערכת המשפט". אחיו של שר האוצר סמוטריץ', טוביה, השיב לאליהו: "אני מציע לחשוב קצת לפני שכותבים דברים בטוויטר".
בג"ץ הכריע: דרעי לא יכול לכהן כשר
בהחלטה דרמטית - בג"ץ הכריע אתמול ברוב של 10 מול 1 כי יו"ר ש"ס אריה דרעי לא יוכל לכהן כשר. השופט יוסף אלרון נשאר בדעת מיעוט והחליט שעל רה"מ לפנות ליו"ר ועדת הבחירות בבקשה שיכריע בסוגיית הקלון. בפסק הדין נכתב כי "שיקול הדעת הרחב של ראש הממשלה למנות שר, אין משמעו שיקול דעת בלתי מוגבל - וגם החלטות הנוגעות למינוי שרים אינן חסינות מביקורת שיפוטית וכפופות לכללי המשפט המנהלי".