הקרב על לשכת עורכי הדין: בשונה מבעבר, תורים ארוכים נרשמו היום (שלישי) בקלפיות ברחבי הארץ, כשההבנה היא שתוצאות הבחירות עשויות להשפיע על חקיקת התוכנית המשפטית. שר המשפטים יריב לוין החליט להאריך את ההצבעה בכל הקלפיות עד השעה 20:00 בערב. נכון לשעה 14:50 שיעור ההצבעה עמד על 23.6% מבין כלל בעלי זכות הבחירה, כמעט פי 5 משיעור ההצבעה בבחירות הקודמות. שיעור ההצבעה הסופי באותן בחירות עמד על 28%, כך שמדובר על שיעור גבוה לשעה הזו.
ועדת הבחירות של לשכת עורכי הדין פנתה פעמיים לשר המשפטים לוין כדי שיורה על הארכת ההצבעה בעקבות העומסים שנרשמו. חלק מהקלפיות היו אמורות להיסגר בשעה 17:00, אך לוין החליט להאריך את ההצבעות ברחבי הארץ, בתנאי שהמהלך יעשה באופן שיוויוני. תוצאות הבחירות עצמן צפויות להתפרסם רק מחר.
106 אתרים בהם עורכי הדין יכולים לבחור ו-172 קלפיות נפתחו הבוקר. הן פרוסות על פני 67 יישובים בששת מחוזות הלשכה. 77,201 עורכי ועורכות דין יכולים לבחור את ראש הלשכה הבא ואת חברי המועצה של הלשכה.
במאבק על ראשות הלשכה מתמודדים ארבעה עורכי דין – עמית בכר, אפי נוה, דורון ברזילי וארקדי אליגולאשוילי. ביניהם, מי שנחשבים למועמדים המרכזיים הם עו"ד עמית בכר, ראש הלשכה בחודשים האחרונים מאז פרשת אבי חימי, ועו"ד אפי נוה, ראש הלשכה לשעבר.
הקרב על לשכת עורכי הדין: האינטרסים, הפוליטיקאים והוועדה לבחירת שופטים
בין נוה לבכר התפתחו חילופי האשמות. "יש ניסיונות לשבש את ההצבעה", תקף בכר. "התפקיד שלנו זה לשמור על טוהרו של מקצוע עריכת הדין, הדמוקרטיה ושלטון החוק". נוה התייחס לעומס בקלפיות: "אנשי מחאה שאינם עורכי דין בשליחותו של בכר עומדים בתורים במטרה להאריך אותם. זה עוד ניסיון אנטי דמוקרטי להשפיע על תוצאות הבחירות".
המועמדים המובילים - ויחסם למהפכה המשפטית
עו"ד עמית בכר השמיע כל העת קול חריף נגד המהפכה המשפטית ואף משתתף בהפגנות נגדה. לטענתו, בחירה בנוה תסייע לקואליציה להחליש את מערכת המשפט. מנגד, נוה אמנם ציין שהוא מתנגד לחלק מהמהלכים המתוכננים, כמו שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים, אך הוא גם תוקף את יריבו על ההתנגדות שלו לקואליציה.
התמיכה של הפוליטיקאים מתחלקת פחות או יותר לפי התמיכה או ההתנגדות למהפכה המשפטית; הקואליציה בעד אפי נוה, והאופוזיציה בעד עמית בכר.
אחרי ההפסד של הקואליציה בהצבעה על נציגי הכנסת בוועדה לבחירת שופטים, המאבק על הרכב הוועדה עובר לבחירות בלשכה. נציגי לשכת עורכי הדין בוועדה נבחרים על ידי המועצה הארצית. לכן, גם הבחירות למועצה הארצית הן חשובות, וגם ההצבעה על ראש הלשכה, מפני שלראש לשכה חזק יש השפעה במועצה הארצית. אם שני נציגי הלשכה יהיו "נוחים" לקואליציה, היא תוכל להגיע לרוב רגיל בוועדה. בכך, הקואליציה ונציגי הלשכה יוכלו למנות לבדם שופטים לכל בתי המשפט, חוץ מבית המשפט העליון (שם נדרש רוב מיוחד). בנוסף, ניתן יהיה לבחור נשיא לבית המשפט העליון שיהיה נוח לקואליציה, תוך התעלמות משיטת הסניוריטי שנהוגה כיום.