נציגי המפלגות הערביות והוועדה הארצית של הרשויות המקומיות יקיימו היום (שני) פגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. בפגישה ידונו הצדדים באלימות ובפשיעה בחברה הערבית ובדרכי ההתמודדות עם מקרי המוות המרובים, שמספרם הוכפל ב-3 בשנה האחרונה. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, שרואה בחברי הכנסת מח"דש, תע"ל ורע"ם תומכי טרור, לא צפוי לקחת חלק בדיון.
יו"ר רע"מ מנסור עבאס דרש לפטר את השר בן גביר והוסיף כי יש להוציא לפעול את תוכנית החומש, שאישרה הממשלה הקודמת. "על נתניהו להפעיל את התוכנית המוצלחת והמוכחת שהקפיא, תוכנית למלחמה באלימות ובפשיעה", הבהיר. חה"כ איימן עודה התייחס לדיון והוסיף כי על המפלגות הערביות לתאם עמדות לקראת הפגישה. "נבקש ועדה בראשות נתניהו ופרוייקטור למעקב אחר הפשיעה, האלימות ותיקי השוק האפור בחברה הערבית".
הפשיעה בחברה הערבית - סיקור N12
- חשד לרצח בגליל ובשרון: שני אזרחים נורו הלילה למוות
- האלימות משתוללת: גבר נורה למוות בשפרעם
- גבר ואישה כבני 50 נורו בעיר אום אל-פחם שבצפון
- אמיר, אדם ואימם בראאה נדקרו למוות בטייבה; אב המשפחה נעצר בחשד לרצח
ההצעה לקיים את הפגישה עלתה בדיון שנערך בכנסת ועסק בפשיעה בחברה הערבית. בדיון נשא דברים ראש הממשלה בנימין נתניהו שהתייחס לנתוני הפשיעה בחברה הערבית, שעלו בעשרות מונים בשנה האחרונה, וספג בשל כך ביקורת נוקבת. אחרי דין ודברים עם חה"כ אחמד טיבי וביקורת שנשמעה מטעם חלק מחברי האופוזיציה, נתניהו הודיע לבסוף שייפגש עם חברי הכנסת הערבים.
לפי נתוני עמותת יוזמות אברהם, מתחילת השנה נרצחו 90 ערבים בנסיבות הקשורות לאלימות ולפשיעה. בשנה שעברה מספר הנרצחים בחברה הערבית עמד על 34. עוד עולה מהנתונים כי 79 מהקורבנות שנרצחו השנה נורו למוות, 41 מהם היו בני פחות מ-30.
עומר עואלי, בן 21 תושב אעבלין שבגליל התחתון, נורה אמש למוות כאשר מוקדם יותר אתמול נרצח ביריות אחמד חאזם, כבן 40, ברכבו בקלנסווה. בעקבות שני האירועים במהלך הלילה, ועדת המעקב העליונה של ערביי ישראל הודיע כי היא מתכננת הפגנה גדולה באזור חיפה. "המשטרה חסרת אונים, הממשלה הזאת לא עושה כלום", אמר מוחמד ברכה, יו"ר הוועדה. "השר לביטחון לאומי נעלם, הוא משדר חולשה מול ארגוני הפשיעה".
הממשלה אישרה לתקצב את החברה הערבית ב-26.5 מיליארד שקלים כחלק מן התקציב הנוכחי, במסגרת תוכנית החומש הכלכלית לצמצום הפערים, שאישרה הממשלה הקודמת. אלו למעשה התקציבים שנותרו להעברה מתוך 30 מיליארד השקלים שנקבעו במסגרת התוכנית המקורית.
לפני אישור התקציב, ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ', כינו את הכספים "תקציבים לאחים המוסלמים", "תקציבי עבאס וחבריו" ו"מס עבאס", נוסף על חברים אחרים בקואליציה שהגדירו את התקציבים המיועדים לרשויות המקומיות הערביות "כספים לעמותות חמאס".