המחאה נגד המהפכה המשפטית בישראל היא מיוחדת בהיותה מחאה כלל ישראלית. למרות ניסיונות להציגה כמחאה של הצד השמאלי במפה הפוליטית - לא כך הדבר. היא קיבלה את כוחה מגופים כלכליים ומהציבור הנושא כיום בישראל בנטל הביטחוני. כעת, במודעה חדשה של "אחים לנשק", נראית גישה שונה שאינה כופה על הציבור החרדי להתגייס לצה"ל, אלא מעלה את האפשרות להתגייס, וגם את האפשרות להתנדב לגופים אזרחיים.
הקמפיין החדש איננו מדבר על שוויון בנטל - אלא על חלוקה בנטל
במודעה שפרסמה מחאת המילואימניקים, נכתב כי יש צורך להגיע לכדי "חלוקה בנטל", מחאתם אינה קוראת עוד לשיוויון אם כי לחלוקה. כמו כן, אין התעקשות כעת על שירות צבאי בלבד אלא לבצע שירות עבור המדינה בכללותה, כפי שנכתב "שירות צבאי או אזרחי".
למרות כותרתה המדברת ישירות על השירות הצבאי: "בלי גיוס אין פיוס", נראה כי כעת במחאת המילואימניקים קוראים לפתרון מפייס, המבקש מהצד שני לשאת בנטל ולקחת חלק פעיל במציאות של החברה הישראלית.
המחאה כפי שאנו רואים אותה כיום היא הראשונה בעיניי שהיא כלל ישראלית. היא אינה מייצגת רק את הצד השמאלי ואף מרבית דובריה הם דווקא אנשי מרכז-ימין. המחאה הנוכחית שברה את המטריצה הפוליטית בישראל אבל כוחה הגיעה גם מעמדת כל הגופים הכלכליים בעולם ביניהם, מודי'ס, OECD, מעמד המדינות בעולם וכמובן מהציבור הנושא כיום בישראל בנטל הביטחוני.