14 ח"כים מהקואליציה פנו אתמול (רביעי) לראש השב"כ רונן בר בבקשה להטיב את תנאי הכליאה של רוצח בני משפחת דוואבשה בדומא, עמירם בן אוליאל – ולהעבירו לאגף התורני, לכל הפחות עד אחרי החגים. עוד לפני הפניה בשב"כ הודיעו שלא יתנגדו לנוכחותו של בן אוליאל באגף בראש השנה וביום הכיפורים, ואף לשיעורי תורה מרבנים מתונים - אך התנגדו להעברה קבועה.
ראש השב"כ רונן בר שיגר כבר אתמול מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו, השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר ולשב"ס, ובו קבע כי בן אוליאל, מוסיף להיות מודל לחיקוי לפעילים קיצוניים ועומד איתם בקשר, ולכן אין להעבירו לאגף תורני. שיח בנושא מתנהל כבר חודשים עם רבנים מתונים. סוגיה נוספת שעלתה היא חוסר הנכונות של שאר האסירים באגף להיות בתא עם מי שהורשע ברצח בני משפחת דוואבשה.
"מאז נאסר לפני שבע וחצי שנים, בן אוליאל שוהה לבדו בתאו בבידוד מלא ובתנאי הכליאה הקשים ביותר במדינה", נטען במכתב שעליו חתומים בין היתר חברי הכנסת טלי גוטליב, לימור סון הר-מלך, ניסים ואטורי, יצחק קרויזר וצביקה פוגל. "מצבו הנפשי התדרדר לאחרונה מפאת הבידוד הממושך, ויש חשש גדול לבריאותו הנפשית והפיזית".
במכתב הפנייה שנשלח בידי הח"כים הם נימקו: "בליל הסדר האחרון אושרה לראשונה בקשתו של עמירם לעבור לאגף תורני בכלא ולקיים את מצוות החג. הדבר היה לו למשיב נפש. אנו פונים אליך למען תורה להעברת עמירם לאגף התורני לכל הפחות לחגי תשרי". הם המשיכו, וטענו כי בבסיס בקשתם עומדת "העובדה כי שירות הביטחון הכללי חרט על דגלו יחס מכבד ואנושי תוך שמירה מוקפדת על זכויות אדם וצלם אנוש".
לדבריהם, תנאי הכליאה בהם שוהה הרוצח "אינם חלק מפסק דינו, ואין כל צידוק לנהוג כלפיו בחוסר שיויון משווע, כפי שלא נוהגים כלפי אסירים ביטחוניים המרצים מאסרי עולם על מעשי רצח אכזריים. נבקשך כי תיעתר לבקשה המובהקת, המידתית והראויה לכבודנו כולנו ולכבודה של חברה דמוקרטית ומוסרית במדינת ישראל". על מכתבם הוטבעה החותמת "צדק לעמירם".
ברשימת החתומים על המכתב החריג נמצאים בין היתר סגנית שר האוצר מיכל וולדיגר, והח"כים יוסי טייב, ח"כ אריאל קלנר, ח"כ יצחק פינדרוס, ח"כ אליהו רביבו, ח"כ אתי עטיה וח”כ אביחי בוארון. לפני יומיים פורסם כי השב"ס אכן בוחן את העברתו של בן אוליאל לאגף התורני, על רקע קמפיין שקורא גם הוא להקלה בתנאי מאסרו ואף לשחרורו המוקדם.
בשנת 2020 בית המשפט המחוזי בלוד הרשיע את בן אוליאל בשלוש עבירות רצח, בשתי עבירות הצתה, בשתי עבירות ניסיון רצח ובעבירת קשירת קשר לביצוע פשע ממניע גזעני. בכך קיבל בית המשפט את האישומים במלואם, אך זיכה את אוליאל מחברות בארגון טרור.
בשב"כ מסרו בתגובה: "עמדת הארגון הועברה לגורמים הרלוונטיים".