המשנה ליועץ המשפטי לממשלה לשעבר רז נזרי התראיין אתמול (חמישי) בערב ב"מהדורה המרכזית", וטען כי "משפט נתניהו חייב להסתיים בהסדר טיעון, צריך לשים סוף לטרללת". עוד פורסם היום כי בג"ץ ידון בעתירה שקוראת לפסול את ראש הממשלה בנימין נתניהו מכהונתו כרה"מ בגלל הפרה של הסדר ניגוד העניינים שלו. על כך אמר נזרי: "לא חושב שנכון שבית המשפט יקבע מי יהיה ראש הממשלה, מסוכן לדמוקרטיה".
עוד אמר נזרי על קביעת בג"ץ לדון בהרכב מורחב בעתירה נגד ראש הממשלה: "העובדה שדנים בעתירה עדיין לא אומרת שמקבלים אותה. אסור לימין לחשוב שמהנדסים את המשפט דרך הפוליטיקה, יש להם כל מיני הצעות חוק שנועדו להנדס או לעצור את מערכת המשפט, ואסור שזה יקרה. מצד שני, גם בשמאל צריכים להבין שאי אפשר להנדס את הפוליטיקה באמצעות המשפט. אסור להם לחשוב שבעזרת כלים משפטיים הם יהנדסו מערכות פוליטיות. זה דבר שהוא בעיניי לא נכון. בסופו של דבר החוק ברור, ואני לא חושב שנכון שבית המשפט יקבע מי יהיה ראש הממשלה".
"אני חושב שצריך להיות שיח בין נתניהו ליועמ"שית גלי בהרב מיארה לגבי אופן התפעול של הסדר ניגוד העניינים", הדגיש ההמשנה ליועמ"ש לשעבר. "זו סיטואיציה לא פשוטה, זה נושא מרכזי בעל משמעויות כלכליות, חברתיות וביטחוניות. היועמ"שית קובעת את הדין ועל ראש הממשלה לשמור על החוק ולנהל עימה שיח".
על הצעת החוק לצמצום עילת הסבירות אמר נזרי: "גישתי המשפטית היא שמרנית, אבל אני לא מסכים עם הצעת החוק. אני חושב שצריך לעשות הרבה תיקונים ושינויים במערכת, אבל הח"כים בקואליציה שהציעו את זה הלכו על פתרונות קצה. הם אמרו שירככו את הצעת החוק, אבל לפעמים שוכחים שאם אתה מכניס עז לבית ואתה משאיר אותה כל כך הרבה זמן, בסופו של דבר היא משאירה אחריה בוקה ומובלקה ואחרי זה קשה לשקם את ההריסות. וזה מה שקורה כאן".
"שיח ההכפשות של הקואליציה נגד משפטנים - מסוכן"
עוד הוסיף עורך הדין נזרי: "אני חושב שנכון לצמצם את עילת הסבירות, שהיא מושג סובייקטיבי. גם שופטים שיושבים באותו הרכב לא חושבים אותו הדבר בנוגע לסבירות. הצורה שבה זה נעשה עכשיו היא גורפת מדי וקיצונית מדי. בעיניי צריך לצמצם את עילת הסבירות ביחס להחלטות ממשלה וגם בנושא של מינויים, אבל אסור שתהיה תקפה לגבי כל החלטה של שר, כי אם זה יהיה על כל החלטה של שר, הוא יוכל ליטול סמכות מכל פקיד במשרדו ולקבל החלטה במקומו".
"אני לא חושב שהממשלה צריכה לפטר את היומע"שית, אלא שעליה לנסות לדעת לעבוד בהרמוניה עימה. זה לא פשוט בתקופה כזו בוודאי, אבל זה לא אומר שצריך לפטר אותה או לאיים עליה. השיח שמגיע נגד המשפטנים של הכפשות והאשמות כלפיהם הוא שיח מסוכן", הבהיר נזרי. "במשרד המשפטים יש מאות משפטנים שעושים עבודתם נאמנה, וההפכשות מכלילות ועושות עוול. במקביל, יש גם חוסר יכולת לתקן ולעשות שינויים, שתי עובדות אלה לא סותרות. צריך לתקן אבל אסור להרוס, עליהם לעשות זאת בצורה שתשמור על המערכת המשפטית".
"לסיים את משפט נתניהו ויפה שעה אחת קודם"
כאשר נשאל אם רה"מ נתניהו צריך לגשת לעסקת טיעון במשפטו, השיב נזרי: "מלכתחילה חשבתי שיש תיקים מסוימים שנכון להגיש בהם כתב אישום וכאלה שלא, גם לתביעה יש אינטרס לסיים עם זה וגם להגנה. זה האינטרס של המדינה שנמצאת בטרללת כארבע שנים ויפה שעה אחת קודם".
המשנה ליועמ"ש לשעבר סבר בעבר שלא צריך להאשים את רה"מ נתניהו בסעיף השוחד בתיק 4000. על החלטת השופטים לבטל את סעיף השוחד בתיק 4000 אמר נזרי כי "השופטים מביעים את עמדתם, אני לא רואה בזה משהו נורא. אי אפשר דבר על אמון הציבור במערכת ופתאום כשלא מסכימים עם השופטים אז הם לא בסדר. לא כל דבר הוא פוזיציה. יש עמדות מאוזנות יותר, יש פתרונות בכל נושא הרפורמה אם רוצים".
"הבית הראשון והבית השני החזיקו 70 שנה, המספרים לא לטובתנו. אם רוצים למנוע את הקיטוב הנורא הזה שום צד לא צריך לנצח", הוסיף נזרי. "אם הקואליציה חושבת שהיא תדרוס את המפגינים שיוצאים לרחובות מתוך תחושה כנה שפוגעים בעקרונות דמוקרטיים זה דבר מסוכן. ניצחון חד צדדי הוא הפסד למדינה".