היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה אישרה היום (רביעי) לשר המשפטים יריב לוין ייצוג נפרד בעתירות העוסקות בביטול עילת הסבירות. עו"ד אילן בומבך, שייצג את הממשלה באופן פרטי, מסר ל-N12 כי "האפשרות שבג"ץ יפסול חוק יסוד איננה מתקבלת על הדעת. מדובר בחוסר סמכות מוחלט".

היועמ"שית הבהירה כי העתירות עוסקות בסוגיות חוקתיות רגישות, ונוכח פערי העמדות בינה לבין השר - אושר הייצוג הנפרד לממשלה. עורך הדין התייחס לדבריה: "העמדה שלה מאוד מוקשית. המעשה הטבעי של היועמ"שית הוא להתייצב לימין הממשלה בעניין שהוא מהותי עבורה מצד אחד ומצד שני לא סותר את הפסיקה הקיימת".

עורך הדין אילן בומבך (צילום: פלאש 90 \ Yonatan Sindel, חדשות)
עורך הדין אילן בומבך: "העמדה של היועמ"שית מאוד מוקשית"|צילום: פלאש 90 \ Yonatan Sindel, חדשות

"גם מי שמתנגד נחרצות לרפורמה המשפטית לא יכול להסכים לכך שבג"ץ ייטול לעצמו סמכות לפסול חוק יסוד", מסר עו"ד בומבך, והוסיף: "בעבר בג"ץ מעולם לא פסל חוק יסוד ובדין לא פסל. זה לא שאם בהרב-מיארה תייצג את הממשלה זה אומר שהיא פועלת בניגוד לפסיקה או בניגוד לצו מצפונה. ההפך הוא הנכון".

המהפכה המשפטית - סיקור N12

בהרב-מיארה הודיעה היום לשר לוין שהיא מאשרת את בקשתו לקבל ייצוג נפרד בעתירות נגד החוק לביטול עילת הסבירות, שבהן ידונו שופטי בית המשפט העליון בהרכב מלא ב-12 בספטמבר. מטעם היועמ"שית נמסר: "ההחלטה מבוססת על כך שמדובר באירוע חריג. העתירות עוסקות בסוגיות חוקתיות תקדימיות ורגישות במיוחד".

שופטי בית המשפט העליון (צילום: אתר בית המשפט העליון)
שופטי בית המשפט העליון ידונו בעתירה בהרכב מלא|צילום: אתר בית המשפט העליון

לפני שבוע הוציאו שופטי בג"ץ צו על-תנאי בעתירות נגד החוק, זאת לפני שנערך בהן דיון. משמעות הצו היא פרוצדורלית, והשופטים כלו לקבל החלטות מעשיות באשר לתוקפו של החוק כבר לאחר הדיון שיתקיים בעוד כחודש. בהחלטת השופטים הובהר כי הצו הוצא "מטעמים של יעילות הטיפול בעתירות ומטעמים אלה בלבד".