"לפני שבוע התחלתי לקבל טלפונים משוטר מתחנת המשטרה הקרובה שאומר שאני צריך לבוא להפקיד את הנשק. הוא אמר לי – אנחנו רק מבצעים את ההוראות, ההנחיה היא של המשרד לביטחון לאומי", סיפר אלעד טסלר, קצין בכיר בסיירת מטכ״ל שרישיונו נשלל השבוע. "אמרתי שאני רוצה לקבל הודעה ברורה, לקבל הסבר, למה שללו, מה הסיבה, עם מי אני יכול לדבר ולמי אני יכול לערער".
לפני כארבעה חודשים טסלר עוכב לחקירה בחשד שהפר את הסדר הציבורי כשהפגין במשרדי קהלת כחלק ממחאה נרחבת נגד המהפכה המשפטית. הוא שוחרר מהתחנה כעבור זמן קצר, ולמרות זאת במשטרה ביקשו לקחת ממנו את נשקו בטענה שמתנהל נגדו הליך פלילי.
כך נשלל גם רישיון הנשק של חן סלוצקי, רב-סרן במילואים ששימש סגן מפקד יחידת מורן. הוא עוכב לחקירה במהלך מה שכונה "ההסתערות על קהלת", וכעבור כמה שבועות התבקש להחזיר את נשקו האישי. במשטרה נימקו כי הסיבה היא שהוא "התערטל בציבור והתנהג באופן שאינו נורמטיבי". לטענתו של סלוצקי, מדובר בהחלטה פוליטית: "יש פה מדיניות של המשרד לביטחון לאומי והעומד בראשו להציק לכל מי שמתנגד לדעתם".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "מדובר בהליך שגרתי הנהוג בכל אירוע בו אדם, המחזיק ברשותו נשק ברישיון נחשד בביצוע עבירת אלימות, נפתח נגדו תיק פלילי והוא ונחקר בגינה. משטרת ישראל מעבירה את המלצתה לאגף לרישוי כלי ירייה במשרד לביטחון לאומי. כל טענה או ניסיון לייחס שלילת רישיון, רק על רקע היותו של בעל הרישיון, מפגין, הינה טענה נטולת כל בסיס".
מהמשרד לביטחון לאומי נמסר בתגובה: "בחוק כלי היריה ישנם שני גופים הבוחנים מקצועית קבלת או אחזקת רישיון לכלי ירייה פרטי: משטרת ישראל הקובעת את מסוכנותו הפלילית של אדם ומשרד הבריאות הקובע את הכשירות הבריאותית. יובהר כי כאשר משטרת ישראל מחליטה כי קיימת מסוכנות להחזקת כלי יריה פרטי על ידי אדם מסויים היא מנחה מיד את אגף כלי יריה לשלול את רשיונו. יובהר שעם קביעת משטרת ישראל למסוכנות, האזרח נדרש להפקיד את כלי הירייה במשטרה, בהתאם לחוק כלי יריה. במטרה לחזק את תחושת הביטחון האישי, בחודשים האחרונים בעקבות רפורמת כלי הירייה שמוביל השר בן גביר במשרד לביטחון לאומי, שוחרר הפקק וניתנו למעלה מ-18 אלף רישיונות לנשק לאזרחים כדי שיוכלו להגן על עצמם ועל סביבתם. יובהר כי האגף לרישוי ופיקוח על כלי ירייה ימשיך לפעול ללא משוא פנים ובאופן שוויוני כלפי אזרחי מדינת ישראל".