פרקליט המדינה, עו"ד עמית איסמן, תקף הבוקר (שני) את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, והבהיר: "לא נושפע מהתבטאויות של שרים שמגבים שוטרים החשודים בביצוע עבירות אלימות בעודם בחדר החקירות, והמעבירות ביקורת על התנהלות מח"ש, ללא כל היכרות עם העובדות והראיות בתיק". הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר-ירושלמי, הזהירה מהחקיקה המשפטית: "צעדים שעלולים לפגוע באינטרסים הביטחוניים של ישראל".

"לא התבטאויות השרים ישפיעו עלינו, וגם לא התנהלותם הבעייתית ביותר לטעמי של שוטרים במדים המגיעים למשרדי מח"ש בעת שחבריהם נחקרים באזהרה", אמר פרקליט המדינה בוועידת המשפט ה-12. "כל אלו מהווים לכאורה ניסיונות להשפיע על החקירה ותוצאותיה באצטלה של גיבוי ותמיכה".

עו
עו"ד עמית איסמן: "אין בכוונתנו לפעול על מנת לשאת חן בעיני איש"|צילום: משרד המשפטים

לדברי עו"ד איסמן, "מח"ש והעומדת בראשה מקבלים ויקבלו ממני את מלוא הגיבוי וימשיכו לפעול במקצועיות, בהגינות וביסודיות. אין בכוונתנו לפעול על מנת לשאת חן בעיני איש - לא בעיני התומכים ולא בעיני המתנגדים, לא בעיני הדרג המיניסטריאלי ולא בעיני אנשי המחאה".

עו"ד איסמן התייחס בנאומו לטענות לאכיפה בררנית בין מחאות שונות, וטען כי "מספרי מעצרים ומספרי כתבי אישום במחאה כזו למול מחאה אחרת אינם המבחנים הנוגעים לאכיפה בררנית. לצד זאת, לרשויות התביעה שיקול דעת אם להעמיד לדין אדם או שלא. אנו פועלים בתום לב, בהגינות, ללא אפליה ובסבירות. במסגרת הפעלת שיקול הדעת עלינו לפעול בשוויון. אך מדובר בשוויון מהותי ולא בשוויון טכני. בשוויון מהותי נהגנו ובשוויון מהותי נמשיך וננהג".

הפצ"רית נגד המהפכה המשפטית

הפרקליטה הצבאית הראשית, האלופה יפעת תומר-ירושלמי, אמרה בכנס כי "מאמץ הלגיטימציה המשפטית הבין-לאומית של צה"ל, נתרם מאוד מההילה ומההגנה שמספקת לו מערכת המשפט, ובפרט מהמעמד המקצועי והעצמאי שממנו נהנה בית המשפט העליון בזירה הבין-לאומית. מעמד שנרכש לאחר עשרות שנות פסיקה בסוגיות הביטחוניות המורכבות ביותר: סיכולים ממוקדים, הוראות הפתיחה באש, תוואי גדר הביטחון וכלים נוספים למאבק בטרור".

הפצ"רית הזהירה כי "צעדים שעלולים לפגוע, או להיתפס כפוגעים, בהיותה של מערכת המשפט עצמאית, מקצועית ואפקטיבית - עלולים לסדוק את ההילה שמספקת מערכת המשפט לצבא, ולפגוע באינטרסים הביטחוניים של מדינת ישראל, של צה"ל ושל משרתי צה"ל בזירה הבין-לאומית. לדבריה, "בהקשר זה, אנו פועלים, יחד עם המפקדים, על מנת להציג לדרג המדיני את המשמעויות של המהלכים המקודמים ביחס לצה"ל, בכל המישורים הרלוונטיים".

 

הפצ
הפרקליטה הצבאית הראשית: "פגיעה בעצמאות מערכת המשפט תפגע בצה"ל"|צילום: דובר צה"ל

מפכ"ל המשטרה, רב-ניצב יעקב שבתאי, התגאה בנאומו בוועידה בהתנהלות המשטרה מאז החלו ההפגנות נגד המהפכה המשפטית: "ראוי כי תפקוד המשטרה יירשם על דפי ההיסטוריה. אנו מצליחים לשמר את משטרת ישראל א-פוליטית".

לדברי שבתאי, הטיפול במחאות דרש הקצאת כוח אדם ומשאבים רבים. "כ-70 אלף שוטרים טיפלו בכ-4,400 מוקדי מחאות מחודש ינואר. מדובר בכ-7 מיליון מוחים. אנו משקיעים מאמצים ואמצעים נרחבים ביותר כדי לאפשר את קיומן של המחאות".

המפכ
המפכ"ל: "גאה בכך שהמשטרה א-פוליטית"|צילום: אבשלום ששוני, פלאש 90

"המשטרה פועלת כל העת, בהנחייתי, לאפשר מימוש מקסימלי של זכות המחאה, תוך פגיעה מינימלית בחופש התנועה, בזכות לפרטיות, בשגרת חיי האזרחים ובזכויות ואינטרסים נוספים", הדגיש המפכ"ל. "משטרת ישראל היא מקצועית וממלכתית, הפועלת בשוויוניות וללא משוא פנים".