חברי קבינט המלחמה - ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון יואב גלנט והשר בני גנץ, נשאו הערב (שלישי) במלאת חודש למלחמת "חרבות ברזל" שלוש הצהרות שונות. מה עומד מאחורי ההחלטה שלהם שלא לנאום יחד? בעיקר ההחלטה של רה"מ שלא לענות לשאלות.
שלוש ההצהרות ניתנו מהקריה בתל אביב, אך הן ניתנו בנפרד. מאחורי הקלעים נודע כי הייתה הצעה של יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ לקיים הצהרה משותפת ואף "מרובעת", שתכלול גם את הרמטכ"ל במטרה לשדר חזית מאוחדת לציבור וללוחמים אך זו נדחתה. ההסבר - הפער בין גלנט וגנץ שהסכימו להשיב על שאלות ובין נתניהו שנמנע מכך.
סיקור N12
- נתניהו: "האמריקנים משתאים מההישגים שלנו; חמאס יושמד" | היום ה-32 למלחמה
- גלנט: נידרש להחלטות קשות, זה נכפה עלינו ואין חזרה לאחור
- גנץ במסר לעולם: רוצחי ילדים לא יהיו חסינים בשום מקום
בנאומו הערב גנץ הבטיח לתושבי הצפון שהם "יוכלו לגור בבתיהם בביטחון ובתקווה". יו"ר המחנה הממלכתי אמר ש"זהו צו קיומנו גם אם ייקח זמן", ונתניהו שהתייחס גם כן לחזית הצפונית, אמר כי התושבים יוכלו לחזור לבתיהם, וכי ישראל "לא תשלים עם מציאות שבה חיזבאללה או חמאס-לבנון יפגעו ביישובים ובאזרחים".
בריאיון ל-ABC וגם בשיחות שקיים, אמר נתניהו שביום שאחרי, ישראל תקבל אחריות ביטחונית כוללת גם לרצועת עזה - "אחריות עמוקה", לדבריו של רה"מ. מנגד, שר הביטחון גלנט אמר כי ישראל לא תהיה בעזה, וכי בעזה לא יהיה החמאס.