החוק שיקל על משפחות החללים לשאוב זרע מגופם: מאז פרוץ המלחמה הגיעו למשרד הבריאות עשרות בקשות לשאיבת זרע מגופם של נופלים או נרצחים. במשרד הוקם חמ"ל מיוחד לטובת הנושא, כשבמקביל מנסים חברי כנסת, יחד עם נציגים של כמה משפחות, לזרז את חקיקת "חוק ההמשכיות" - שכבר עבר בקריאה טרומית בחודש מאי האחרון. מחר (רביעי), צפוי להתקיים דיון בכנסת בהשתתפות משפחות של חללים ואזרחים שנרצחו, יחד עם גורמי מקצוע שונים שרלוונטים לנושא.
נכון להיום, כדי לבצע את הליך שאיבת הזרע מגופו של נפטר, יש צורך להוכיח הסכמה ורצון מפורש של הנפטר על מנת להשתמש בזרעו. השינוי התקדימי שמביא איתו "חוק ההמשכיות" - בעצם פוטר את המשפחות המבקשות לבצע את ההליך של שאיבת זרע מגופו של אדם שנפטר, להוכיח רצון של המת.
סך הכול הוגשו למשרד הבריאות 42 בקשות מאז תחילת הלחימה וזוהי עלייה משמעותית. יש לציין שכל בקשה כזאת נבדקת בקפידה רבה, דבר שיכול לעכב את אישור ההליך ולהפוך אותו ללא רלוונטי, מכיוון שגורם הזמן הוא פקטור משמעותי. מתוך כלל הבקשות - זרעם של 39 גברים הוקפא, מתוכם 32 חיילים ו-7 אזרחים. 3 בקשות נפסלו, שכן לא ניתן היה לשאוב זרע בשל סד הזמנים שניתן ליטול לאחר המוות.
"חוק ההמשכיות", שהוצע על ידי חברות הכנסת קטי שטרית (ליכוד), מירב בן ארי (יש עתיד) ואפרת רייטן (העבודה) נועד לאפשר לבנות זוג, לידועות בציבור ולהורים של אדם שנפטר לשאוב זרע מגופו - ובכך בעצם לשמור לעצמם את היכולת להביא לעולם ילד ביולוגי של אותו אדם. על פי החוק הנוכחי, כדי להביא ילד מזרע של אדם שמת צריך את אישור בית המשפט, והוכחה חד משמעית שאותו אדם היה מעוניין בכך. חוק ההמשכיות יאפשר למעשה להביא ילד לעולם מבלי שיש הסכמה מפורשת של הנפטר.
התקדים שצפוי להקל על ההליך
כל מקרה יובא לאישור שופט או בית משפט, אך החוק יקל מאוד על התהליך כיוון שלא תהיה סיבה לפסילת הבקשות. הצעת החוק כבר עברה בקריאה טרומית ותובא מחר לדיון לקראת הכנתה לקריאה ראשונה. משרדי הממשלה לא הביעו התנגדות לחוק, אך צפויים ללוות את שלבי הניסוח בשלבים הבאים של החקיקה. מדובר בתקדים עולמי, כיוון שאין חוק מעין זה באף מדינה אחרת.
אחד המקרים המוכרים ביותר מתחילת הלחימה הוא של זוגתו של של יהב וינר ז"ל, שי-לי - שהצליחה להציל את חייה ואת חיי בתם בת החודש שייה במתקפה הרצחנית על כפר עזה. שי-לי ביקשה לשאוב זרע מגופתו של יהב ז"ל כדי שיהיו לבני הזוג עוד ילדים, ובקשתה אושרה. למרות זאת, לאחר השאיבה התבשרה כי כיוון שגופתו המתינה שעות רבות מדי בחום, הזרע של יהב ז"ל אינו שמיש עוד.