שר המשפטים יריב לוין ביקש הבוקר (שישי) אישור מהייעוץ המשפטי לממשלה לייצוג פרטי בעתירות שהוגשו לבג"ץ נגד הקמת ועדת הבדיקה לפרשת פגסוס. במכתב ששלח למשנה של גלי בהרב-מיארה, ד"ר גיל לימון, הוא נימק את בקשתו בכך ש"מערך הייעוץ המשפטי מצוי בניגוד עניינים שאין למעלה ממנו בסוגיה זו, באופן שמונע ממנו להתערב בכל דרך".
לוין הסביר בפנייתו כי המנדט שניתן לוועדה שהקים מסמיך אותה לבדוק גם את פעולות הייעוץ המשפטי לממשלה והפרקליטות. "הניסיון להצר את צעדיה של הוועדה ולעקר את יכולתה לקיים בדיקה מקיפה בנושא
כל כך מהותי לזכויות האזרח ולהגנת הפרטיות, הוא חמור ביותר, וזאת בפרט משעה שהדבר
נעשה על ידי אחד הגופים המבוקרים בעצמו", כתב.
הוא המשיך והוסיף כי "למעלה מן הצורך, הטענה בדבר מניעה משפטית ביחס לעיסוקה של הוועדה "בתיקים פליליים תלויים ועומדים" כביכול הינה חסרת כל בסיס על פניה".
זו לא הפעם הראשונה ששר המשפטים מבקש להיות מיוצג שלא על ידי הייעוץ המשפטי לממשלה, ועשה זאת גם בעתירות נגד ביטול עילת הסבירות עליהן דן בג"ץ החודש, ואי כינוס הוועדה לבחירת שופטים שעליהן הוא יידון בסוף החודש הבא.
בסוף חודש אוגוסט תנועת "מאבק הגלימות" הגישה את אחת העתירות נגד הקמת ועדת הבדיקה הממשלתית לפרשת הרוגלות. העותרים טוענים כי הוועדה הוקמה בניגוד עניינים כדי להשפיע בין היתר על תיקי נתניהו.
לטענת העותרים, החלטת הממשלה התקבלה "תוך חריגה מסמכות, ממניעים זרים, לקידום מטרות פסולות, בניגוד עניינים, תוך אי-שקילת שיקולי פגיעה בביטחון המדינה, בהתעלמות מוחלטת מעמדת גורמי הביטחון הרלבנטיים ובניגוד לעמדת היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה".
בעתירה הם מבקשים מבג"ץ להוציא צו ביניים שיקפיא את פעילות הוועדה עד שתתקבל ההכרעה בבית המשפט. על הסמכות שהוועדה תעסוק בתיקים תלויים ועומדים, נטען כי ההחלטה התקבלה כדי להתערב במשפט נתניהו שעדיין מתנהל.
העותרים דורשים 4 חלופות אפשריות מבית המשפט: לבטל את ההחלטה על הקמת הוועדה, לתקן את ההחלטה כך שהוועדה לא תדון בתיקים שמתנהלים, להחליף את ראש הוועדה בטענה שהוא מצוי בניגוד עניינים או להתנות את הקמת הוועדה, כך שלא תיכנס לתוקפה עד שתוקם ממשלה שלא תהיה בניגוד עניינים בשל הליכים פליליים מתנהלים.