פיטורי יו"ר הדואר - והעתירה שאחריהם: בדיון בביהמ"ש העליון השופטים הציעו היום (חמישי) לנציגי הממשלה להסכים לקבלת העתירה - ולבטל את הפיטורים של יו"ר הדואר מישאל וקנין. בג"ץ אמר לנציגי הממשלה כי אם הפיטורים לא יבוטלו, יינתן פסק דין גם בלי הסכמתם.
לפני כמה חודשים, בג"ץ הקפיא את פיטוריו של יו"ר הדואר מישאל וקנין, עד לקיום הדיון בנושא, שנערך היום. בריאיון לחדשות 12 אמר וקנין: "אני חושב שרוב התפקיד של יושב ראש דירקטוריון דואר הוא לא מול משרד התקשורת, אלא הוא קודם כול כלפי החברה פנימה".
"זה לא סוד שכשאני הגעתי, וגם כשהמנכ"ל דוד לרון הגיע, מצאנו שם סוג של אדמה חרוכה", אמר עוד וקנין בריאיון. "לחברה לא היה כסף לשלם משכורות, ההנהלה הייתה מנופחת, והיא הורכבה מכל מיני גורמים שלא היו ראויים לתפקיד - כולל אותו סמנכ"ל מפורסם שמינו אותו לתפקיד של סמנכ"ל ניהול סיכונים ונציב האתיקה בחברה, והכפילו לו את השכר מ-17,000 ל-42,000 שקל בחודש, ואנחנו ביטלנו את הדבר הזה".
הקפאת הפיטורים קרתה בתחילת ספטמבר. בג"ץ הקפיא את ההחלטה להדיח את יו"ר הדואר והורה להשיבו לתפקיד עד להכרעה סופית. במקביל, הוציא בג"ץ צו על תנאי והורה לשרים אמסלם וקרעי לנמק מדוע לא לבטל לחלוטין את הדחתו של היו"ר. ההחלטה אז היוותה מכה לשר התקשורת קרעי שהחליט להדיח את וקנין בניגוד לחוות הדעת המקצועיות ובניגוד לעמדת רשות החברות.