על רקע הנחיות של בן גביר למשטרה בנוגע להפגנות בזמן המלחמה, בג"ץ הוציא הבוקר (רביעי) צו ביניים נגד השר והנחה: "עליו להימנע מלתת הנחיות והוראות אופרטיביות למשטרה". כך, בג"ץ אוסר עליו להתערב בנושא - לאחר פניית היועמ"שית בשבוע שעבר. בן גביר תקף: "בלבול מוסרי חמור, החלטה שמונעת ממני את הסמכות למנוע תמיכה באויב".
"השר יימנע מכל מהתייחסות לאירוע מבצעי קונקרטי באופן שעשוי לעלות כדי מתן הוראה אופרטיבית למשטרה, כיצד עליה להפעיל סמכותה באותו אירוע - במישרין או בעקיפין", נכתב. "כן יימנע השר מלהתייחס בין היתר לאופן השימוש בכוח באירוע כזה או אחר, דרכי השימוש בכוח, האמצעים לפיזור הפגנות, התנאים שנוגעים לזמן, למקום ולאופן עריכת האירוע ולעצם מתן אישור לקיום האירוע".
הרקע להחלטה, הוא הנחיות של בן גביר למשטרה בנוגע להפגנה של מפלגת חד"ש בזמן המלחמה. בשבוע שעבר, היועמ"שית גלי בהרב-מיארה אמרה כי השר התערב באופן פסול ולא חוקי בעבודת המשטרה - בתגובה על העתירה של התנועה לאיכות השלטון והאגודה לזכויות האזרח בנושא.
לקריאת המכתב המלא של היועמ"שית
"טענת השר לפיה הוא ביקש למנוע מפגן הזדהות עם חמאס, נטענה ללא קשר לנסיבות של ההפגנה שאותה המשטרה בדקה ואישרה. בכל מקרה, מערכת אכיפת החוק מעמידה לדין פלילי עבריינים המזדהים עם החמאס, ללא קשר לפרסום כזה או אחר ברשתות החברתיות".
בציוץ ב-X (טוויטר לשעבר) שהוביל לעתירה נגד השר, כתב בן גביר: "בוקר טוב ח"כ רוטמן. בהתאם להנחייתי, משטרת ישראל מנעה עד כה קיום מפגני הזדהות עם הנאצים מחמאס. לצערי, פרקליטות המדינה כפתה על משטרת ישראל להסכים להפגנה הזו, וחבל שלא בדקת את העובדות לפני שאתה מצייץ נגד משטרת ישראל. במקום זה, אולי כדאי שתזמן את הפרקליטות שאתה אמור לפקחי עליה לדיון בוועדת החוקה, כדי לבדוק מדוע הכתיבו למשטרה שחייבים לקיים את ההפגנה".
השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר: "החלטת בג"צ שמונעת ממני את הסמכות למנוע תמיכה באויב בשעת מלחמה, היא בלבול מוסרי חמור. מדינת ישראל נלחמת על קיומה וביטחונה, ולא נתפס כיצד ניתן לקבל החלטה כזאת המאפשרת לאויב להפגין נגד חיילנו במיוחד בזמן שיום יום אנו קוברים את מיטב לוחמינו".
בא כוחה של האגודה לזכויות האזרח, עו"ד יונתן ברמן: "אנו מברכים על צו הביניים. התסריט שממנו חששנו כאשר עתרנו נגד השינויים שביצעה הממשלה הזו בסמכויות המשטרה - מתממש לנגד עינינו. השר בן גביר מכניס שיקולים פוליטיים לתוך החלטות מקצועיות רגישות של המשטרה בתחום ההפגנות וחופש הביטוי. רק במשטרים אפלים הפוליטיקאים מחליטים מתי ואיך יפגינו נגדם ומה המסרים המותרים בהפגנה".