המתווה - וההכחשה בליכוד: כפי שפרסמנו הערב (שלישי) ב"המהדורה המרכזית" גלנט הציע מתווה להרגעת המתיחות והציע מועד מוסכם לגנץ ולנתניהו לבחירות: בעוד שנתיים או חצי שנה מסוף המלחמה, המוקדם בין השניים. המטרה היא נטרול המרכיב הפוליטי, שנתניהו חושש שגנץ יפרק את הממשלה, מול החשש של גנץ שנתניהו מונע בחירות.
עם זאת, לאחר הפרסום בחדשות 12 הערב בליכוד הכחישו את הפרטים, ומסרו: "לא התקבלה שום הצעה כזאת מהשר גלנט. המועד לבחירות כבר נקבע בחוק".
היוזמה מגיעה גם על רקע חשש של גלנט שלפיו עסקת חטופים תגרום לסדקים - שיובילו להתפרקות הממשלה. השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר כבר הבהיר כי "עסקה מופקרת" תוביל לפרישתו מהממשלה.
בהקלטה שפרסמנו הערב במהדורה, ניתן להבין מהם גבולות הגזרה של בן גביר ליציאה מהממשלה מצידו. בשיחה של ראש הלשכה של בן גביר, חנמאל דורפמן, עם פורום תקווה של משפחות שכולות נאמר: "במקרה של איתמר אפילו אם זה יהיה רבע ממספר המחבלים שצוין אתמול (בין 5-4 אלף) זה לא מקובל".
בצל האיום של בן גביר, בלשכת ראש הממשלה פרסמו הערב הבהרה: "לגבי מתווה אפשרי לשחרור חטופים, עמדתו של ראש הממשלה עקבית - המלחמה תסתיים רק כשיושגו כל מטרותיה, צה״ל לא ייסוג מהרצועה ולא ישוחררו אלפי מחבלים. הפרסומים שהושגה הסכמה כביכול על מפתח לשחרור אסירים ביטחוניים אינם נכונים. הנושא כלל לא נידון".
התנגדות לאפשרות של עסקת חטופים שלפיה ישוחררו אלפי מחבלים, הגיעה גם מכיוונו של יו"ר הציונות הדתית, שר האוצר בצלאל סמוטריץ'. "לגבי עסקת החטופים אנחנו שומעים בתקשורת על הסכמות בפועל לעצירת המלחמה, המשמעות של הדבר הזה היא אובדן כל ההישגים שהשגנו בדם לוחמינו. מציאות שתאפשר, חלילה, לחמאס להשתלט מחדש על השטח וזה לא יקרה. כך גם שחרור מחבלים המוני שיהפוך כל יהודי בארץ ובעולם ליעד לחטיפות. אנחנו לעולם לא נסכים לעסקה רעה כזאת. נקודה", אמר שר האוצר בישיבת סיעתו.