שגרירות ישראל בלונדון הונחתה שלא לשתף פעולה עם ביקורו המתוכנן של השר בני גנץ בלונדון בשבוע הבא – כך חשפנו הערב (שני) במהדורה המרכזית. השר גנץ, המבקר בימים אלו בוושינגטון ונפגש עם שורת בכירים בממשל בהם סגנית נשיא ארה"ב קמלה האריס, צפוי להמשיך משם לביקור בלונדון, שם ייפגש עם ראש הממשלה לשעבר דייוויד קמרון במאמץ למנוע אמברגו נשק על ישראל.
עוד בנושא - סיקור N12
- בניגוד לעמדת נתניהו - גנץ ידון עם ממשל ביידן בשליטת הרשות הפלסטינית בעזה
- השר גדעון סער נגד גנץ: נסיעה מדינית? טעות. דרוש אישור ממשלה
- יאיר נתניהו נגד גנץ: מי מממן את האבטחה שלך בארה"ב
ממידע שהגיע לחדשות 12 עולה כי לשכתו של השר גנץ מתאמת את הביקור הזה לגמרי לבד, גם מבחינה לוגיסטית וגם מבחינה תקשורתית, משום שהיא לא מקבלת סיוע בכלל מהשגרירות. הנחיה זו מנוגדת לנוהל לפיו כל שר שמגיע לביקור בלונדון מקבל סיוע מהשגרירות בבריטניה. מעבר לכך, עובדי השגרירות אף הונחו "למסמס" פניות שמגיעות מבכירים בריטים בנוגע לגנץ.
פנינו למשרד ראש הממשלה, שנתן את ההנחיה לשגרירות ישראל בבריטניה שבראשה עומדת ציפי חוטובלי, והם סירבו להתייחס. היום אמר גנץ, לקראת פגישתו עם סגנית הנשיא בבית הלבן, כי "בין ידידים תמיד לדבר באופן גלוי, ואנחנו נעשה את זה".
דובר המועצה לביטחון לאומי ג'ון קירבי נשאל מדוע מתקיימות הפגישות עם גנץ למרות התגובות בממשלת ישראל, והשיב כי "הוא חלק מקבינט המלחמה. אנחנו רואים את זה כהתפתחות טבעית של הדיונים עם הקבינט. ניפגש עם כל חבר בקבינט הזה, שיתן לנו תדרוך על ההתקדמות בשטח, על האפשרויות להכנסת הסיוע ולדון על המו"מ להשבת החטופים. לא נשיבם כלעומת שבאו".
בתשובה על השאלה איך נרקמה הפגישה עם גנץ, קירבי אמר שגנץ ביקש את הפגישה ולנוכח הדברים שעומדים על הפרק הממשל רואה חשיבות לעשות כל שביכולתו ולהיפגש עם כל הגורמים.
הביקור המתוכנן של גנץ בלונדון, צפוי להמשיך את ביקורו הנוכחי בוושינגטון שם הוא נפגש עם שורת דמויות בכירות בממשל האמריקני. בין היתר, נפגש גנץ עם יועצו של הנשיא ביידן למזרח התיכון ועם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן. במהלך הערב הוא צפוי להיפגש עם סגנית הנשיא קמלה האריס, ולמחרת הוא צפוי להיפגש עם מזכיר המדינה אנתוני בלינקן.
לפי דיווח אתמול בניו יורק טיימס, סגנית הנשיא צפויה לדון עם גנץ במגעים לעסקה לשחרור חטופים, בהפסקת האש ברצועה ובהגברה משמעותית של הכנסת הסיוע ההומניטרי לעזה. לא זו אף זו, גנץ צפוי לדון עם האריס גם ב"יום שאחרי" ובתכניות לשיקום עזה ביום שאחרי המלחמה.
לאחר הפרסום על נסיעת גנץ, ראש הממשלה בנימין נתניהו זעם ואמר כי "לישראל יש ראש ממשלה אחד". לאחר מכן תקפו גורמים בליכוד ובקואליציה את השר גנץ, והאשימו אותו בפגיעה באחדות בזמן מלחמה. השר דודי אמסלם כתב בפייסבוק: "כניסתך לממשלה הייתה כדי לייצר אחדות בחירום, ולא בכדי להיות סוס טרויאני. הנסיעה שלך הבוקר לארצות הברית היא בניגוד מוחלט לתקנון הממשלה. האמריקנים כנראה רואים בך את הכתובת כדי להוביל תהליך של מדינה פלסטינית והפסקת הלחימה בעזה".