חוק הרבנים השנוי במחלוקת צפוי לעלות מחר (שלישי) בוועדת החוקה של הכנסת, ובליכוד מתרחבות הקריאות להצביע נגדו. אתמול קראה חברת הכנסת טלי גוטליב "להוריד אותו מסדר היום", והיום גם חבר הכנסת אלי דלל מצטרף לקריאה: "אין מקום לחוק כזה בעת הזו שגורם לפילוג בעם".
בישיבה שתעסוק בנושא הצעת חוק שירותי הדת היהודיים (בחירות רבני עיר, רבנים אזוריים, רבני יישוב ורבני שכונות), יכינו את החוק לקריאה ראשונה וייתכנו הצבעות. עיקרי השינויים בחוק הם ביטול נציגי הציבור שמועצת הרשות ממנה (מהווים רבע מהאספה הבוחרת) והחלפתם בחברי מועצת הרבנות הראשית; ביטול הגבלת הכהונה לרבני ערים; צמצום חובת הייצוג הנשי מ-40% ל-1/3.
"יו"ר הוועדה לא הגיב לבקשתנו להסרת חוק הרבנות בעת הזו מסדר היום. אני ומשה סעדה ונציג עוצמה יהודית נצביע מחר בוועדה נגד. מה שיפיל את החוק. אנו מציעים להסיר את החוק בעת הזו נוכח אי הסכמות עמוקות שהוא מעלה. זה ממש לא הזמן", כתבה גוטליב בקבוצת הוואטסאפ של ועדת החוקה. יוזם החוק ח"כ ארז מלול מש"ס הגיב לגוטליב: "טלי אני מציע שאת הדיונים לגבי הצעת החוק שלי נעשה בפורום אחר ולא ביחד עם האופוזיציה".
סיקור N12
- חוק רבני הערים: לקואליציה אין רוב - אבל היא החלה בשינוי התקנות
- מהו חוק רבני הערים שהקואליציה ניסתה לקדם, ולמה הוא חשוב לש"ס?
- "חוק הרבנים" נבלם: "זמן לאחדות, לא לחקיקה שנויה במחלוקת"
- יחליש את השפעת הרשויות המקומיות: סערת העבר סביב חוק רבני הערים
חה"כ משה סעדה אמר הבוקר לשמחה רוטמן בוועדת חוקה: "למה הבאתם את זה כמו גנבים בלילה? תסיר את הקלון הזה מסדר היום". יו"ר ועדת החוקה חה"כ שמחה רוטמן ענה למשה סעדה: "אם יש לך בעיות עם קביעת סדר היום הקואליציוני, עם ראש המפלגה ועם המפלגה שלך אתה מוזמן לפתור אותן בעצמך, כולל את הרצון שלך לתפוס סיבוב על ראשי המפלגה שלך. החוק הזה מקודם בהחלטות קואליציוניות, אתה יודע זאת היטב, את הסיבובים אני מציע שנעשה במקום אחר".
חבר הכנסת אלי דלל, גם כן מהליכוד, אמר: "אני מחזק את חבריי לסיעה בהתנגדותם לחוק. אין מקום לחוק כזה בעת הזו שגורם לפילוג בעם. ראוי שייעשה בתיאום עם המרכז לשלטון מקומי ולא מעל הראש שלו". בתגובה על העלאת חוק הרבנים החליטו יושבי ראש סיעות האופוזיציה לקיים פיליבסטר מחר על הצעות החוק שיגיעו למליאה ולהצביע נגד חקיקה ממשלתית.