רוב גדול בציבור הישראלי לא מקבל את עמדת ראש הממשלה בנימין נתניהו וחושב שחשוב יותר לקדם עסקת חטופים מאשר להישאר בציר פילדלפי, כך לפי הסקר שפרסמנו אתמול (שישי) בערב ב"אולפן שישי". עוד עולה מהסקר שרוב הישראלים לא סומכים על הממשלה שהיא עושה הכול כדי להחזיר את החטופים, ושנתניהו זוכה לפחות אמון מלפיד, גנץ ובנט בקרב הציבור הישראלי.
נתניהו לא שכנע: רוב הישראלים בעד קידום עסקת חטופים
לפי הסקר שערך מכון מדגם בראשות מנו גבע, 60% מהישראלים חושבים שחשוב יותר לקדם עסקת חטופים מאשר להישאר בציר פילדלפי, לעומת 28% שחושבים שחשוב יותר להישאר בציר. עם זאת, רוב בקרב מצביעי גוש נתניהו מעדיפים להישאר בציר פילדלפי. בתחילת השבוע קיים ראש הממשלה מסיבת עיתונאים בה דיבר באריכות על החשיבות של הציר, ולפני כן הצביע הקבינט בעד השארת כוחות צה"ל באזור.
כמו כן, 61% מהציבור הישראלי לא סומך על הממשלה שהיא עושה הכול כדי להחזיר את החטופים מעזה. במענה לשאלה: "ממה נובעת לדעתך ההתעקשות של נתניהו על הישארות של צה"ל בציר פילדלפי?", השיבו הרוב, חצי מהנשאלים, שהתעקשותו של נתניהו נובעת משיקולים פוליטיים. בשבוע האחרון המונים הפגינו ברחבי הארץ בעד עסקת חטופים, ותקפו את הממשלה על כך שהיא לא עושה מספיק כדי לקדם עסקה.
האמינות של המועמדים לראשות הממשלה
הסקר מצא גם שנתניהו זוכה לפחות אמון מהציבור הישראלי משאר המועמדים לראשות הממשלה. 35% מהישראלים מאמינים יותר לראש האופוזיציה לפיד מלנתניהו, לעומת 33% שמאמינים יותר לנתניהו ו-28% שלא מאמינים לאף אחד מהם. הפער באמון גדל מול יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ - 41% מהנשאלים השיבו שהם מאמינים יותר לגנץ, ו-27% השיבו שהם מאמינים יותר לנתניהו.
בהשוואה לנתניהו, ראש הממשלה לשעבר נפתלי בנט זוכה לאמון הרב ביותר. 44% מהציבור הישראלי מאמין יותר לבנט מלנתניהו, לעומת 29% שמאמינים יותר לראש הממשלה. בסקר שפורסם ב"אולפן שישי" בשבוע שעבר, בנט, שפרש מהפוליטיקה, הוביל על נתניהו בהתאמה לראשות הממשלה.
בנוסף, יותר ישראלים רואים את נתניהו כאחראי המרכזי למחדל 7 באוקטובר מכל דמות אחרת. לפי הסקר, 43% מהישראלים רואים את נתניהו כאחראי המרכזי, ואחריו בפער גדול נמצאים הרמטכ"ל הרצי הלוי, ראש השב"כ רונן בר ושר הביטחון יואב גלנט.
הסקר בדק גם את עמדת הציבור לגבי הניסיון של בן גביר לשנות את הסטטוס קוו בהר הבית, ולקדם שם תפילות של יהודים. ממצאי הסקר מצביעים על כך שיותר משני שלישים מהציבור הישראלי מתנגדים לתפילות יהודים בהר הבית, ובכך מתנגדים לשינוי המצב הקיים.